Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Barcelona aprova una suspensió de llicències per iniciar la regulació de les macrocuines
FOTO: ShutterstockBarcelona aprova una suspensió de llicències per iniciar la regulació de les macrocuines

Barcelona frena les macrocuines fantasma amb la suspensió de llicències

L'Ajuntament vol frenar la proliferació descontrolada i faltada de regulació d'aquests tipus de negoci

Escrit per
Marc Andreu
Publicitat

El fenomen de les cuines fantasma era, fins a l'inici de la pandèmia, un negoci minoritari, quasi invisible, a la ciutat. L'arribada de la crisi, que ha posat en la corda fluixa el sector de la restauració, ha obligat a reformular amb molt poc temps el servei, passant dels locals a les cases. L'anomenat 'delivery', amb les seves llums i les seves ombres, viu una època daurada mentre la restauració de locals fa equilibris amb uns aforamanets i horaris d'obertura limitats des de fa mesos. És en aquest context que l'opció de macrocuines fantasma, en baixos i naus de la ciutat, s'ha estès molt ràpidament provocant situacions de negocis opacs, falta de regulació i polèmiques veïnals pels sorolls i males olors.

Tot i que fins a dia d'avui l'Ajuntament ha concedit llicències d'activitat per aquests tipus de negocis dedicats als plats per emportar, sembla que el consistori prefereix posar-hi fre per tal "d'estudiar una regulació específica", tal com ha dit el primer tinent d'alcalde, Jaume Collboni. El govern municipal, per tant, suspèn durant any la concessió de noves llicències d'obradors i cuines fantasmes  per "posar ordre i valorar si es classifica com a ús comercial o industrial i, en funció d'això, determinar les seves ubicacions", acotava la segona tinent d'alcaldia, Janet Sanz, qui ja va advertir fa uns dies que calia "una resposta amb contundència i rapidesa". Collboni ha defensat que es fa en aquest moment, no solament perquè la situació demana calma i ordre, sinó que seguir amb la proliferació d'aquests negocis podria ser "l'estocada final per a molts bars i restaurants que veuen les cuines fantasma com una amenaça per el sector". 

D'aquesta suspensió en queden excloses aquelles cuines o càterings destinats a serveis essencials com hospitals, escoles o clíniques i que es duguin a terme en espais que no estiguin necessàriament situats al costat d'edificis. L'àmbit de suspensió afecta a totes aquelles futures cuines que es trobin dins dels límits municipals, excepte els parcs de Collserola i Montjuïc, les zones industrials de la Verneda i la Zona Franca i els entorns on ja hi ha una regulació específica per a aquestes activitats.

NO T'HO PERDIS: El carrer Pelai es transforma: tindrà voreres més amples i menys espai per als cotxes

Llegeix el número del març de Time Out Barcelona, amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat