Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

El carrer Pelai es transforma: tindrà voreres més amples i menys espai per als cotxes

Aquesta actuació vol ajudar els comerciants, reactivar el centre de Barcelona i fer aquest carrer més amable i segur per als vianants

Escrit per
Erica Aspas
Publicitat

Seguint amb les actuacions per part de l'Ajuntament de Barcelona per convertir la ciutat en un lloc més saludable i amable i amb el vianant al centre, s'ha iniciat ja la transformació del carrer Pelai de Barcelona. 

Segons ha informat la tinent d'alcalde Janet Sanz, es tracta d'una proposta per ajudar als comerciants del carrer, dinamitzar el centre de la ciutat i revitalitzar l'activitat econòmica. Aquesta actuació segueix la direcció ja iniciada amb la reforma de la plaça Universitat i té com a objectiu revertir la desigualtat històrica a l'espai públic d'aquest carrer on tenia més espai el cotxe. El que es vol és garantir el passeig dels vianants, el gaudi, i anar estenent per aquesta zona el model que ja existeix, per exemple, al Portal de l'Àngel.

L'actuació, que va començar el 20 de març i es preveu que finalitzi a mitjans d'abril, consisteix a ampliar les voreres en 4 metres. És a dir, es passa de tenir 5 a 9 metres de vorera. Es guanyen 1500 m2 d'espai per a vianants i es redueix un carril de circulació entre la plaça Universitat i el carrer Balmes i dos carrils entre Balmes i la plaça Catalunya. 

Aquesta ampliació tàctica es farà pintant una senyalització horitzontal, identificable, similar al panot, i també s’incorpora una senyalització amb el nom del carrer i pictogrames de vianant a diferents punts de la via.

Reforma del carrer Pelai de Barcelona
Foto: Ajuntament de Barcelona

Tots els carrils de circulació de cotxes passaran a ser de 30 km/h en comptes de 50Km/h com és ara, "és un sense sentit que en un espai on es vol recompensar el passeig ens trobem cotxes passant a 50 km", segons Janet Sanz. El consistori també vol que el carrer Pelai sigui compatible amb la bicicleta, així doncs, hi haurà un carril bus a l'esquerra i a l'altra banda un carril bici. Així es vol garantir la connexió en bicicleta entre les places Catalunya i Universitat. 

A partir del mes de setembre començarà una segona fase de millora que consistirà en una actuació d’ampliació estructurant a nivell de vorera, per tal que els vianants puguin travessar el carrer Balmes per la vorera muntanya del carrer Pelai (passant de la banda Llobregat de Balmes fins a la vorera Besòs de Pelai), a partir de la generació d’un nou pas de vianants.

Segons el consistori, la reforma del carrer Pelai dibuixa "un futur del carrer que volem", on poder passejar amb seguretat, amb menys fum i revitalitzar l'activitat econòmica del carrer i d'aquesta zona del centre de Barcelona. És una actuació que vol recuperar passos perduts, ja que Pelai ja tenia voreres amples, però una remodelació de fa anys les va reduir, creant colls d'ampolla entre la plaça Universitat i la plaça Catalunya. 

NO T'HO PERDIS: Així serà la reforma de la Rambla: menys quioscos, una ràdio i tres grans places

Últimes notícies

    Publicitat