Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Mur del Passatge Mariner
Foto: Ajuntament de BarcelonaMur del Passatge Mariner

Barcelona habilita 14 murs on s'hi pot pintar sense demanar permís

El programa 'Murs Oberts' vol destinar diverses parets de set districtes de la ciutat a les creacions d'artistes urbans

Escrit per
Maria Llinares
Publicitat

L'Ajuntament de Barcelona inicia un programa per incentivar l'art urbà als carrers de la ciutat amb civisme i responsabilitat. Els 'Murs Oberts' seran espais que es podran utilitzar sense demanar cap permís, senyalitzats amb peces quadrades perquè tots aquells artistes que vulguin plasmar les seves obres a Barcelona sàpiguen quines parets estan habilitades. 

Actualment, són 14 els murs que ja estan disponibles als districtes de Ciutat Vella, Sants, Gràcia, Horta, Nou Barris, Sant Andreu i Sant Martí, i es preveu que en els mesos vinents es vagin ampliant els espais disponibles, que també es podran consultar al catàleg digital del projecte.

Aquesta iniciativa és una part del Programa d’art urbà de Barcelona, que vol donar diversos espais a l'art urbà per reconèixer la seva importància en el desenvolupament cultural de la ciutat. També busca la participació oberta, per aconseguir que l'art sigui accessible a tothom.  

Aquest programa el complementarà la iniciativa 'Murs regulats', molt similar a 'Murs oberts' però amb la distinció de no ser espais disponibles per a tothom, sinó que estan destinats a entitats i col·lectius que volen implantar programes socials relacionats amb el territori. Seran espais per a equipaments socials com centres culturals o per a programes de sensibilització o divulgació social que porti alguna entitat del barri o districte on es trobi. 

NO T'HO PERDIS: Reobrirà el restaurant de la Font del Gat de Montjuïc

Llegeix el número d'abril de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat