Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
La Font del Gat l'any 2009
Foto: Lalupa/Viquipèdia La Font del Gat l'any 2009

Reobrirà el restaurant de la Font del Gat de Montjuïc

La rehabilitació de l'edifici de Puig i Cadafalch, a càrrec de Feu Godoy Arquitectes, començarà en breu

Ricard Martín
Escrit per
Ricard Martín
Publicitat

Barcelona recupera un dels racons més emblemàtics i bonics de la muntanya de Montjuïc. I també una de les terrasses més espectaculars de Barcelona. A l'edifici modernista de la Font del Gat, obra de Puig i Cadafalch de l'any 1918, hi reobrirà el restaurant que el 2020 va tancar a causa de la pandèmia.

Encara no hi ha data exacta per a la reobertura d'aquest equipament municipal, però tot està a punt per a les obres de rehabilitació d'un espai meravellós, paradigma del jardí noucentista. El despatx Feu Godoy de Lleida –que també signa el projecte executiu– portarà la direcció d'obra d'un projecte de reparació i manteniment de la façana de l'edifici i el jardí principal.

La terrassa de la Font del Gat es tornarà a omplir
©Iván MorenoLa terrassa de la Font del Gat es tornarà a omplir

Segons el projecte, l’actuació engloba la millora de l’estat de les façanes de l’edifici i del mur que delimita el jardí principal, el repàs de les cobertes amb teules puntuals trencades, la recuperació de l’ascensor i la millora del paviment del Jardí principal, amb la construcció de drenatges i la reparació de les balustrades existents en mal estat. L’àmbit d’actuació té una superfície de 943 m². 

Feu Godoy ens ha confirmat que les obres de restauració començaran ben aviat, potser fins i tot abans de l'estiu, i s'acabaran el primer trimestre de l'any vinent. El pressupost de la rehabilitació és de 470.948,43 euros. Cap actuació modificarà, esclar, la Font del Gat, el sortidor en forma de cap de gat que hi ha als jardins de Laribal, obra de l'escultor Josep Antoni Homs. En una segona licitació pública s'adjudicarà el nou operador del restaurant, i després es farà la reforma de la part interior de l'edifici. 

NO T'HO PERDIS: Terrasses secretes de Barcelona 

Llegeix el número d'abril de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat