Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Recollida d'avets
Ajuntament de BarcelonaRecollida d'avets

Barcelona habilita 227 punts de recollida d'avets de Nadal

L'Ajuntament ha posat a disposició llocs de recollida als 10 districtes de la ciutat per aprofitar els arbres de Nadal com a compost

Escrit per
Maria Llinares
Publicitat

Com ja va fer l'any passat, l'Ajuntament de Barcelona ha organitzat una recollida d'avets en 10 districtes de la ciutat fins al 17 de gener. Ara que acaben les festes de Nadal, molts ciutadans llencen els arbres de decoració i altres ornaments naturals a les brosses públiques que contaminen els carrers i les vies. Per tal d'evitar-ho, des de l'administració han facilitat 227 punts de recollida en diversos districtes per convertir aquests residus en coixineres per als espais verds i jardins de la ciutat. 

Cada districte de la ciutat tindrà diferents punts de recollida d'avets. Després del 17 de gener, els arbres es trituraran i se’n deixaran madurar les restes. El destí final d’aquestes serà l’encoixinament o 'mulching', que serveix per millorar la retenció de la humitat i l’aireig del sòl i també serveix com a solució natural per al creixement de les males herbes.

L'any passat en total es van recollir 9.351 arbres i branques de decoració que després, el servei de Parcs i Jardins de Barcelona va tractar i va poder usar 180 m³ per a coixineres d'enjardinats i zones verdes de la ciutat. Ara bé, perquè això sigui possible, es demana als ciutadans que portin el seu arbre net de tota decoració nadalenca i de materials no naturals, per poder reciclar-lo com a fracció vegetal i poder-ne obtenir compost.

Per a conèixer els 227 punts disponibles, podeu consultar la web de l'Ajuntament amb el mapa dels districtes. 

NO T'HO PERDIS: Les millors coses per fer al gener

Llegeix el número de desembre i gener de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat