Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Habitatges de fusta
Foto: Aina Martí/ACN

Barcelona impulsa més de 300 pisos públics de fusta destinats a lloguer social

Aquests habitatges es construeixen el doble de ràpid que els de formigó

Escrit per
Time Out Barcelona ACN
Publicitat

Barcelona impulsa uns 320 habitatges construïts amb la fusta com a material principal per reduir els temps de construcció a la meitat i l'impacte ambiental del parc públic de lloguer de la capital catalana. En total, hi ha en marxa sis promocions de blocs de pisos de fusta que es destinaran a lloguer social. Una de les més avançades és la del carrer Pallars que tindrà 42 pisos construïts després d'encaixar com un trencaclosques 1.100 peces de fusta. Aquest bloc es construirà en poc més d'un any, la meitat del que es trigaria si es fes amb el mètode tradicional, amb formigó. Els habitatges es destinaran al lloguer i per accedir-hi caldrà estar inscrit al registre del consistori.

Molt diferent del formigó

La construcció amb fusta és molt diferent de la de formigó, ja que les peces arriben prefabricades i tallades i s'han d'encaixar. "Amb una setmana tenim acabada una planta. És un procés molt ràpid i controlat, el 90% de l'estructura ve de fàbrica", ha dit un dels arquitectes de la promoció, Manolo Oritz. Amb el mètode tradicional, una planta trigaria aproximadament un mes a aixecar-se.

Un altre dels punts positius de la fusta és el seu impacte ambiental perquè "és un material molt sostenible, pel que fa a emissions té emissions negatives perquè amb el cicle de vida de la fusta consumeix CO2 i en el procés de construcció són molt baixes", ha afegit Ortiz, que ha detallat que també "té qualitats de confort interior i de control de la humitat" i des de l'interior de l'habitatge quedarà a la vista.

En canvi, des de l'exterior, la fusta no es veurà perquè les propietats del material fan que s'hagi d'encapsular amb sistemes d'aïllament tèrmic i sonor. L'edifici, que s'acabarà el primer trimestre del 2024, també comptarà amb plaques solars per a proveir els edificis d'energia sostenible.

Habitatges de fusta
Foto: Aina Martí / ACN

"Posar-se al dia"

En una visita d'obres a aquest bloc del districte de Sant Martí, la regidora d'Habitatge del consistori, Lucía Martín, ha destacat que la construcció amb fusta no només és més ràpida i contamina menys que la tradicional sinó que és una tècnica nova que fomenta la innovació en el sector de la construcció que "s'ha de posar al dia".

"L'Ajuntament és una administració tractora i impulsora que el sector de la construcció s'adapti a les noves tècniques que no només escurcen el temps i redueixen l'impacte ambiental d'una indústria altament contaminant sinó que contribueix a la innovació", ha dit Martín.

Aquest tipus producció industrialitzada forma part de la mateixa estratègia que les promocions 'Aprop' que feien servir contenidors marítims reciclats. En total, són 382 els habitatges i allotjaments produïts de manera industrial.

NO T'HO PERDIS: Time Out Barcelona reparteix amor per tota la ciutat!

Ja pots llegir el número de febrer de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat  

Últimes notícies

    Publicitat