Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Mercat temporal d'Horta
Foto: Ajuntament de Barcelona

Barcelona inaugura un mercat provisional a Horta de 1.400 metres quadrats

La gran estructura de fusta té una sala de venda, parades especials i una zona logística

Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Laia Jordà Sánchez
Publicitat

Els veïns d'Horta tornaran a tenir un mercat municipal després que tanqués el del barri per les obres de renovació. El nou mercat provisional ha inaugurat la seva activitat el dimarts 28 de novembre i la mantindrà fins que els paradistes es puguin tornar a instal·lar al mercat definitiu. L'edifici, construït pels arquitectes Pere Joan Ravetllat i Carles Enrich, està situada en un espai verd a la confluència dels carrers de Porto i Lisboa i la seva estructura està feta completament de fusta.

Mercat temporal d'Horta
Foto: Ajuntament de Barcelona

L'espai té 1.400 metres quadrats que acullen tres zones diferents: la sala de vendes, les parades especials i la zona logística. La sala de venda ocupa 800 metres quadrats i acull 30 establiments, 26 alimentaris i 4 no alimentaris i compta amb tres accessos diferents. Les parades especials no alimentàries estan situades a la façana amb la nova plaça i es completa amb un cos baix que funciona com un aparador comercial. D'altra banda, la zona logística inclou espais com el reservat a les cambres frigorífiques comunitàries i les oficines, entre d'altres.

Un projecte innovador

Malgrat que els paradistes es traslladaran al mercat definitiu quan finalitzin els treballs, el temporal es quedarà permanent amb una funció diferent. La principal innovació del projecte és que l'estructura es convertirà en un element més de la futura zona verda, que tindrà una gran diversitat d'usos i una funció de dinamització de l'espai.

Mitjançant el reaprofitament parcial de l'estructura de fusta, la urbanització de l'entorn i les plaques fotovoltaiques, es preveu que hi hagi un estalvi del 40% en el desmuntatge del mercat provisional i del 90% pel que fa a una possible construcció del futur parc productiu.

NO T'HO PERDIS: Així serà el nou Mercat de l'Abaceria de Gràcia (i aquestes les afectacions mentre durin les obres)

Llegeix el número de novembre de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat