Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Cloud 9 System
Foto: Cloud 9 System

Barcelona ja té una festa per a audiòfils com les de Londres, París i el Japó

Cloud 9 Sound System ha portat la cultura de les festes hi-fi a la ciutat

Borja Duñó
Escrit per
Borja Duñó
Publicitat

Barcelona ja té una festa per a audiòfils com les que es fan a Londres, París, Roma i a tot el Japó. Inspirades en The Loft de Dave Mancuso a Nova York, aquests esdeveniments estan destinats a persones que volen ballar, però que també volen sentir la música amb un luxe de detalls al qual estem molt poc habituats. I sí, a les festes audiòfiles s'hi posen discos i es balla, però també s'hi menja, s'hi parla, s'hi crea comunitat. Benvinguts a Cloud 9 Sound System.

En primer lloc, Cloud 9 és una expressió que en català podríem traduir com a 'setè cel', i s'hi arriba gràcies a un equip de so de luxe que t'embolcalla i et fa levitar. Es tracta de "presentar a la gent el so més impecable", diu Ricardo Gámez, impulsor de la festa barcelonina amb Alejandro Asencio i Cherrie West, i m'ensenya els altaveus Klipsch, de fusta, de dècades enrere. 

Cloud 9 Sound System
Foto: Cloud 9 Sound System

Un bon bany

Connecta el sistema de so i sembla que siguis dins del saxo de Sonny Rollins. "Comencem molt suau –diu– amb dues hores de jazz, chill, un bon bany, i després posem balearic, soul, disco, house... alguna cosa molt seleccionada i melòdica de tecno de Detroit... però també música brasilera, japonesa, llatina".

Les festes es fan en horari diürn i les dues primeres hores són aptes per a nens i nenes –després un dels pares se'ls emportarà–; l'entrada inclou menjar i guarda-roba, i les begudes són a preus populars (2 euros la canya, 5 el combinat). Si no tens diners, escriu-los un email i et convidaran a anar-hi igual, no volen ser un esdeveniment elitista.

Hi ha pista de ball, però també sofàs per a qui simplement vol escoltar i una sala on relaxar-se i socialitzar. El sentiment de comunitat que es crea entre els audiòfils és una part molt important de la festa. Les persones són al centre, no el DJ, que no mesclarà mai les cançons, perquè s'han d'escoltar senceres, de principi a fi. "Porta gent que convidaries a casa teva" és com Gámez resumeix la idea de la festa. 

En van fer una just abans del confinament –el 7 de març de 2020–, en l'espectacular pis d'un ex futbolista del Barça. I l'última va ser a Esklandestino, el 26 de març, amb la col·laboració de la botiga d'alta fidelitat Werner Musica, que els ha ajudat a ampliar l'equip, però el lloc va canviant. El millor és que seguiu el seu Instagram (@cloud9soundsystem) per tal de saber quan s'organitza el pròxim sarau. Us hi sentireu "molt benvinguts", assegura Gámez, perquè d'això es tracta: d'estar còmodes, relaxar-se, gaudir. 

NO T'HO PERDIS: Què són els 'listening bars' i per què comencen a estar de moda a Barcelona?

Llegeix el número de març de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat  

Últimes notícies

    Publicitat