Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Barcelona, la 14a millor ciutat del món el 2021

La llibreria Finestres, la #CulturaSegura, l'oferta gastronòmica de la ciutat... descobreix què fa que Barcelona sigui considerada la 14à millor ciutat del món aquest any

Escrit per
Time Out Barcelona Editors
Publicitat

 Potser penses que viure en una ciutat en temps pandèmics no és gaire bona idea. Però els resultats de l’enquesta anual de Time Out Internacional demostren tot el contrari: moltes del món s’han adaptat a les noves circumstàncies i han lluitat per sobreviure amb més energia que mai. Amb el suport veïnal, la defensa aferrissada de la cultura i iniciatives optimistes que s’han transformat en noves llibreries, bars o restaurants, el 2021 ha sigut un gran any per ciutats com Barcelona… Però quina ha estat la millor ciutat del món aquest any?

Això és el que intenta esbrinar el Time Out Index el rànquing de millors ciutats del 2021: una llista elaborada per Time Out Internacional on apareixen les millors iniciatives, obertures i vivències de cada ciutat durant aquest any. Vinga, i ara la dada que heu vingut a buscar: Barcelona ostenta la 14a posició en el Time Out Index, convertint-se així en la 14à millor ciutat del món del 2021. 

De la capital catalana, el Time Out Index en valora positivament el lema #CulturaSegura i la convicció de mantenir oberts els teatres i els museus oberts aquest 2021. A altres ciutats, la cultura ha estat la gran oblidada, però no ha estat el cas de Barcelona. A més, la llista destaca la Llibreria Finestres com a iniciativa de referència: cap altra ciutat pot dir que s’hi obert una llibreria de 600m2… durant la pandèmia! 

Pel que fa a les preguntes sobre Barcelona, un 83% dels enquestats han valorat com a ‘molt bona’ l’oferta cultural de la ciutat, i un 85% li han donat la màxima puntuació a Barcelona a la categoria de ‘menjar i beure’. A més, els habitants de Barcelona també destaquen com a bona notícia que les terrasses provisionals muntades en les calçades de la ciutat passin a ser permanents. 

Al rànquing de Time Out Internacional hi apareixen llistades 37 ciutats en total. El podi l’encapçalen San Francisco, Amsterdam i Manchester, seguits de Copenhaguen i Nova York. I Madrid n’ocupa la posició número 18. Però, quin criteri s’ha fet servir per dedicir les posicions al rànquing?

La llista s’ha elaborat gràcies a les enquestes de més de 27.000 ciutadans de les millors ciutats del món, des de Melbourne a Madrid, de Chicago a Copenhague, passant per Tel-Aviv i Tòquio: els enquestats han valorat la qualitat l’oferta cultural i gastronòmica de la seva ciutat, juntament amb altres aspectes importants com la tolerància, l’entorn o la sostenibilitat. Fes una ullada al Time Out Índex per descobrir la posició de les teves ciutats preferides!

NO T'HO PERDIS: Coses per fer a Barcelona al setembre

Llegeix el número de setembre de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat