Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Barcelona limita l’esport a la platja i prohibeix el surf amb mala mar

La nova normativa, que entrarà en vigor l’estiu vinent, incorpora regulacions per a l’esport individual, organitzat i la pràctica del surf

Escrit per
Time Out Barcelona Editors
Publicitat

L’Ajuntament de Barcelona ha aprovat una normativa que regula la pràctica d’esport a les platges de la ciutat. Ha delimitat en concret 13 zones en què es podrà fer esport, i ha regulat per primera vegada la pràctica del surf, el pàdel surf i el surf de vela. La normativa també afecta al vòlei platja i a la resta d’esports que es practiquin a la sorra.

En el cas de l’esport particular, amb la nova normativa es podrà fer només en sis àrees reservades durant temporada mitjana i alta en les següents platges: a la platja de Sant Miquel, la platja del Somorrostro, la platja de la Nova Icària i la platja del Bogatell. No es preveu cap mena de limitació horària i durant la temporada baixa també es podrà fer esport en aquelles àrees previstes per a l’esport organitzat mentre no s’ocupi més de la meitat dels espais habilitats.

En el cas de l’esport organitzat (federacions, entitats, associacions i empreses), en canvi, hauran de demanar permís a l’Ajuntament i pagar una taxa que encara no s’ha detallat. Tindran reservades les següents sis àrees tot l’any: platja de Sant Sebastià, platja del Somorrostro, platja de la Nova Icària, platja del Bogatell i platja de la Mar Bella. S’establirà un horari, que serà més o menys ampli en funció de si és temporada baixa, mitjana o alta. En aquest cas també s’estableix el requisit d’una pòlissa de responsabilitat civil i acreditar la inscripció al cens d’entitats corresponent.

També ha regulat per primera vegada la pràctica del surf, el pàdel-surf i el surf de vela. La pràctica d’aquests esports es permet de manera general i també quan s’activi en fase de prealerta i d’alerta municipal per mala mar, quedant sota responsabilitat dels esportistes, tot i que els cossos de seguretat poden prohibir-la si consideren que existeix la possibilitat de risc greu. Però sí que s’estableix la prohibició explícita d’aquests esports quan hi hagi activada la fase d’emergència per mala mar.

També hi ha regulacions en la pesca, que estableixen que en temporada alta només es podrà dur a terme de 21 a 10 h del matí següent, a qualsevol platja, i de 19 a 21 h a les zones reservades per a la pesca a la platja de la Barceloneta.

La nova normativa ja s’ha publicat al Butlletí Oficial de la Província de Barcelona (BOPB), però es preveu que s’aprovi definitivament aquesta tardor. Per tant, aquestes regulacions no entraran en vigor fins a l’estiu de 2023.

NO T'HO PERDIS: Barcelona donarà ajudes als veïns de carrers sorollosos per aïllar els seus habitatges

Llegeix el número d'estiu de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat