Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Barcelona donarà ajudes als veïns de carrers sorollosos per aïllar els seus habitatges

Les subvencions permetran rehabilitar les façanes dels edificis per a reduir la contaminació acústica de les llars

Rita Roig
Escrit per
Rita Roig
Publicitat

Els veïns i veïnes de zones sorolloses de la ciutat podran demanar a l’Ajuntament ajudes per a rehabilitar, substituir o adequar les façanes dels edificis, instal·lar finestres aïllants i reduir la contaminació acústica de les seves llars. Aquestes subvencions són d’entre 30.000 a 50.000 euros per edifici (en funció del nombre d’habitatges per edifici), amb un màxim de fins a 3.000 euros per habitatge.

La nova línia d’ajuts forma part de l’estratègia de rehabilitació de la ciutat que està desenvolupant l’Ajuntament de Barcelona i que té l’objectiu de reduir la contaminació acústica de la ciutat, ja que el soroll afecta considerablement la salut dels barcelonins i barcelonines.

Qui ho podrà demanar?

Els ajuts van destinats als veïns i veïnes de les Zones Acústicament Tensionades en Horari Nocturn, les 11 zones amb més soroll durant la nit de tota la ciutat. També se’n podran beneficiar els residents de les Zones Acústiques de Règim Especial i de les zones afectades per soroll de trànsit.

Quan es podrà demanar?

Les subvencions les podran demanar les comunitats de veïns a partir del mes de setembre i fins al 31 de desembre de 2022. Les sol·licituds es tramitaran per ordre d’entrada en el registre. El termini màxim per iniciar les obres no podrà superar dels 4 mesos una vegada demanada la subvenció i s’hauran d’executar en un màxim de 8 mesos.

En total, l’Ajuntament invertirà un milió d’euros en aquestes ajudes, 500.000 dels quals provenen de la inversió per a rehabilitació energètica amb l’aportació dels fons Next Generation de la Unió Europea. A aquestes ajudes ara s’hi sumen ara 500.000 euros més que el Consorci d’Habitatge invertirà per subvencionar la rehabilitació de finestres a les Zones Acústicament Tensionades i, en concret, en les Zones Acústicament Tensionades en Horari Nocturn.

NO T'HO PERDIS: Guia de la Festa Major de Sants 2022

Llegeix el número d'estiu de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat