Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Barcelona a fase 3
FOTO: ShutterstockBarcelona a fase 3

Barcelona mantindrà l'ampliació de terrasses fins a final de 2021

L'Ajuntament vol facilitar la recuperació d'un sector que dóna treball al 9% de la població activa

Escrit per
Aitana Palomar
Publicitat

L'Ajuntament de Barcelona ha decidit prorrogar fins al 31 de desembre de 2021 l'ampliació temporal de les terrasses de la ciutat, mesura que inicialment anava a acabar a finals d'any. Jaume Collboni, primer tinent d'alcalde, i Janet Sanz, titular de la segona tinença, van anunciar la mesura dilluns.

Des del 23 de maig, 4.878 bars i restaurants han enviat sol·licituds per ampliar les seves terrasses o posar-ne de noves, tractant de reactivar així el sector de la restauració que, com tants uns altres, s'ha vist profundament afectat per la crisi sanitària. A propòsit d'aquesta difícil realitat, Jaume Collboni va manifestar que “la prorroga té com a objectiu facilitar la recuperació d'un sector que dóna treball a un 9% de la població activa”.

A partir del gran nombre de sol·licituds rebudes, l'Ajuntament ha creat un equip tècnic de 72 persones que tramitaran totes les peticions durant el mes d'agost. Fins ara, de les 4.878 sol·licituds registrades, 1.274 no han estat admeses i 3.604 estan en tràmit. De les 689 llicències que han rebut llum verda, 444 ja compten amb autorització per a implantar-se en l'espai públic.

El Gremi de la Restauració ha celebrat l'actuació de l'Ajuntament, encara que els preocupa el volum de peticions denegades. Per això, han acordat que aquestes es revisaran de nou per a detectar possibles errors que hagin succeït durant el procés.

Es calcula que a finals d'aquest estiu Barcelona haurà ofert a les terrasses 25.000 metres quadrats que ara es destinen a aparcaments de cotxes, motos, càrrega i descàrrega i contenidors. D'aquesta manera, bars i restaurants ocuparan nous espais, però no a costa dels vianants sinó de la calçada. Aquesta mesura suposarà que a finals d'agost la ciutat compti amb més de 6.500 llicències de terrasses, unes 1.000 més que abans de la crisi sanitària.

NO ET PERDIS: les millors terrasses de Barcelona

Les millors idees d'oci i cultura a la nova Time Out Pocket interactiva.

Últimes notícies

    Publicitat