Notícies

Barcelona millora i la taxa de contagis se situa per sota de l'1

Salut informa de la bona tendència de la capital tot i que el número de positius continua preocupant

Escrit per
Marc Andreu
Barcelona reduce a 1 la tasa de contagios
FOTO: ShutterstockBarcelona reduce a 1 la tasa de contagios
Publicitat

Els rebrots prematurs del mes de juliol van ser la pitjor notícia que podia rebre Barcelona i tota la zona sud de l'àrea metropolitana. El malson de les restriccions, els tancaments i els conflictes pel que era i no era segur van tornar abans del previst. Després de dues setmanes de més control, més test PCR i d'un sistema de rastreig reforçat, Salut informa d'una clara tendència a la baixa pel que fa a la taxa de contagis, que ja se situa per sota de l'1

La taxa de contagi és l'indicador per saber la quantitat de persones que és capaç de contagiar cada persona que té la malaltia. No es considera una situació controlada fins que l'índex no es troba per sota de l'1 i ara mateix Barcelona es troba concretament en 0,98. A mitjans de juliol, en plena època de repunts dels brots, la capital havia arribat a superar el valor de 3. 

Tot i la bona tendència dels contagis els experts insisteixen que superar aquest llindar de l'1 és molt fàcil i que només hi ha una forma de doblegar la corba: no abaixar la guàrdia. El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, en la seva última compareixença també va destacar la bona notícia que suposa que la zona de més densitat de població es trobi per sota de l'1 però que cal "seguir en la línia descendent" i que el percentatge de positius continua sent massa alt. Ens les últimes 24 hores Catalunya ha sumat 955 positius i 10 morts a causa del covid-19.

NO T'HO PERDIS: Així funciona l'aplicació que et permetrà detectar els contagis del teu voltant

Les millors idees d'oci i cultura per fer a casa a la nova Time Out Pocket interactiva

Últimes notícies

    Publicitat