Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Neteja Barcelona
Foto: Adolf Martinez / Shuterstock

Barcelona posarà fins a 600 euros de multes qui faci actes incívics al carrer (com pixar-hi)

Les sancions per combatre aquests actes aumentaran un 55% a partit d'agost per garantir la seguretat i la netedat

Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Laia Jordà Sánchez
Publicitat

Fa uns dies l'Ajuntament de Barcelona va publicar l'Enquesta de Serveis Municipals de Barcelona on, tot i que els veïns i veïnes de Barcelona van puntuar amb un notable la satisfacció de viure a la ciutat, també van expressar les seves principals preocupacions. A més de l'accés a l'habitatge, aquestes inclouen la neteja dels carrers i la inseguretat que vivien mentre passejaven per aquests. Tenint en compte aquests resultats, el govern de Jaume Collboni ha anunciat que endurirà les sancions ja existents per combatre els actes incívics. Aquest augment serà del 55% i es posaran en funcionament a partir del mes d'agost.

Actes com orinar al carrer passarà de ser 200 euros de multa a 300; fer pintades a edificis públics passarà de 300 a 500 euros, una sanció que pot arribar a 600 si es tracten d'edificis patrimonials. L'encarregada de vigilar que les sancions s'imposin rigorosament serà la Guàrdia Urbana que, com ha assegurat el tinent de l'alcaldia de Seguretat, Albert Batlle, seran "molt exigents". Aquestes noves mesures pretenen reforçar i ampliar el manteniment, contribuir a millorar la convivència i garantir el civisme a la ciutat.

A més de l'encariment de les sancions, Collboni també ha anunciat un pla de neteja de la ciutat, que consistirà a eliminar un gran nombre de pintades de l'espai públic, reforçar la neteja 'ràpida' als barris augmentant el nombre d'equips de treballadors, així com la neteja de diferents parcs de Barcelona i l'ampliació de controls de plagues. Aquest pla té previst acabar l'abril de 2024, on s'avaluaran els resultats obtinguts.

NO T'HO PERDIS: 6 jardins secrets de Barcelona

Llegeix el número de juliol i agost de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Més de Estiu

    Últimes notícies

      Publicitat