Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Llums de Nadal 2023
Foto: Ajuntament de Barcelona

Barcelona podria impedir l'accés amb cotxe al centre de la ciutat per Nadal

La mesura s'emmarca dins el pla Operació Nadal de l'Ajuntament de Barcelona que estarà actiu fins al 7 de gener

Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Laia Jordà Sánchez
Publicitat

Per evitar les aglomeracions durant les festes de Nadal, l'Ajuntament de Barcelona posarà en marxa l'Operació Nadal fins al 7 de gener: el director de serveis de mobilitat, Adrià Gomila, ha avisat en roda de premsa que en dies amb molta afluència com el dia de Nadal i la nit de Reis, hi haurà patrulles de la Guàrdia Urbana "en llocs estratègics per impedir que els vehicles accedeixin al centre si és necessari". Així doncs, des del consistori també han recomanat que la gent es desplaci a peu o en transport públic. A més, el cos de policia barceloní reforçarà els controls preventius d'alcoholèmia i drogo tests.

Un 16% més d'agents de la Guàrdia Urbana

A més de la mobilitat i la seguretat viària, el dispositiu de Nadal també reforçarà la seguretat de la ciutat amb 424 agents de la Guàrdia Urbana, un 16% més que el 2022. També hi haurà controls perquè no se celebrin festes no autoritzades i es faran inspeccions en locals d'oci nocturn on s'organitzin festes entre el 8 i el 30 de desembre.

Reforços i horaris del metro

Els dissabtes i els dies 3, 6, 8, 10, 17, 24 i 31 de desembre hi haurà fins a 8 trens addicionals en algunes franges horàries, sobretot a l'L1 i L3

El dimarts 5 i el dijous 7 de desembre, que són vigílies de festiu, el servei de metro s'allargarà fins a les 2 de la matinada. D'altra banda, el 6 i 8 de desembre circularan trens fins a les 12 de la nit. El dia de Nadal el metro funcionarà de 5 del matí a 2 de la matinada i, per Sant Esteve, estarà actiu fins a les 12 de la nit.

Com és habitual, tant la nit de Cap d'Any com l'1 de gener, el metro donarà servei ininterromput durant tota la nit.

NO T'HO PERDIS: On patinar sobre gel a Barcelona

Llegeix el número de novembre de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Més de Nadal

    Últimes notícies

      Publicitat