Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Barcelona prohibirà fumar a la meitat de les platges en temporada alta

Del 29 de maig al 12 de setembre no es podrà fumar a les platges de Sant Miquel, Somorrostro, Nova Icària i Nova Mar Bella

Ricard Martín
Escrit per
Ricard Martín
Publicitat

La prohibició de fumar en 4 de les 10 platges que hi ha a Barcelona entra en vigor el dissabte 29 de maig: estarà prohibit fumar a les de Sant Miquel i Somorrostro del districte de Ciutat Vella, i a les de Nova Icària i Nova Mar Bella, al districte de Sant Martí.

Serà una prova pilot que es durà a terme en temporada alta de bany, del  29 de maig al 12 de setembre, i anirà acompanyada d’un ampli dispositiu informatiu i d’acompanyament per implementar que en les quatre platges previstes no es fumi. 

Els qui procuraran que no es fumi a la sorra seran els mateixos informadors que controlen l'aforament a les platges. Si veuen que algú fuma, s'hi adreçaran. Si el fumador persisteix, l'informador avisarà la Guàrdia Urbana.  

Segons l'Ajuntament, aquesta mesura és un pas lògic endavant dins el marc normatiu: la llei de control del tabaquisme 42/2010 prohibeix fumar des de fa deu anys en espais públics a l’aire lliure on els infants poden romandre molta estona, com els parcs infantils. Per tant, unes platges lliures de tabac a Barcelona permetran afavorir més espais de lleure saludables a la ciutat, tenint en compte que la major part de la població, un 80%, no fuma.

Ben aviat, l'Ajuntament farà una consulta pública per recollir l'opinió dels ciutadans sobre aquesta mesura, i durant la temporada de bany està previst que els informadors de platges recullin opinió i aportacions dels banyistes. L’Agència de Salut Pública de Barcelona, un cop finalitzi la prova pilot, farà un informe detallat sobre l’impacte en la salut de la mesura. 

El tabaquisme és la principal causa de mort evitable a l’Estat espanyol i augmenta el risc de patir malalties. A Barcelona cada any es registren 2.200 morts atribuïbles al consum el tabac, que representa el 13,8% del total. A més, el tabaquisme passiu, és a dir, respirar el fum del tabac, també té efectes nocius per a la salut. 

NO T'HO PERDIS: Llocs, consells i idees per cuidar del teu cos i de la teva ment a Barcelona

Llegeix el número de juny de Time Out Barcelona, amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat.

Més de benestar

    Últimes notícies

      Publicitat