Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Barcelona recomana no llançar coets ni fanalets per Sant Joan

La Generalitat fa una crida a l'autoresponsabilitat i a la prudència

Escrit per
Ainhoa Echeverría
Publicitat

Els Bombers de Barcelona han recomanat no llançar coets ni fanalets, i extremar al màxim les precaucions per Sant Joan, que arriba en una situació de risc molt alt d'incendis. Però més enllà d'això, la Generalitat de Catalunya no preveu prohibir de manera generalitzada els petards i ha anunciat que només farà 'mesures quirúrgiques' en funció de les necessitats de cada territori. Tot i això, el Govern ha fet una crida a l'autoresponsabilitat i prudència davant la situació de sequera i de l'episodi d'incendis que s'ha viscut en els últims dies. 

De fet, l'Ajuntament de Barcelona ha prohibit qualsevol activitat amb foc, inclosa la pirotècnia i els petards, a menys de 500 metres de les zones forestals o boscoses amb especial protecció per Collserola o Montjuïc. A més, només es podran encendre fogueres en zones autoritzades.  

L'any passat es va actualitzar la normativa de fogueres de la ciutat i es van establir tres tipus: la major no té límit de càrrega de foc, la petita no pot superar els 250 quilos de fusta i la de peveter és inferior a 25 quilos. La foguera major és l'única que necessita un informe de Bombers, que enguany solament han validat un total de cinc fogueres majors a tota la ciutat (tres a l'Eixample, una a Sant Andreu i una a Sant Martí). 

Una de les novetats d'aquest any és que els Bombers de Barcelona i la Guàrdia Urbana faran servir drons amb càmeres que permetran obtenir imatges de la situació en cada moment i així activar alguns serveis durant les seves tasques de seguretat. En concret, aquesta tecnologia està molt indicada pels incendis forestals

NO T'HO PERDIS: Sant Joan 2022 a Barcelona: tot el que cal per a la revetlla

Llegeix el número de juny de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat