Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Diable Sant Joan
Shutterstock

Sant Joan 2022 a Barcelona: tot el que cal per a la revetlla

Revetlles populars, fogueres, tradició, coques de Sant Joan... tot el que necessites per celebrar la nit més màgica de l'any

Escrit per
Time Out Barcelona Editors
Publicitat

Sant Joan, l'arribada de l'estiu... és igual com li diem, però tots sabem que la nit del 23 al 24 de juny és una nit especial i que s'ha de celebrar com mana la tradició! Barcelona es prepara per celebrar revetlles, fogueres, tallers i tota mena d'activitats per celebrar la nit més curta de l'any. Aquí teniu tota la informació per celebrar com voleu el Sant Joan 2022.

NO T'HO PERDIS: Coses per fer el juny a Barcelona

El més destacat

 • Què fer
 • Ciutat

Com les grans festes i tradicions, Sant Joan pot portar-nos mal de caps: On anem, a celebrar-ho? Com escollim entre la multitud de coques de Sant Joan? Com i quan tornem cap a casa? Què es pot fer, exactament, a la platja? Sí, organitzar el Sant Joan ideal pot ser un patiment, però per això hem decidit ordenar-vos en set punts clars les informacions més essencials per a gaudir de la revetlla. Va, sortiu al carrer, que és la nit més curta de l'any! 

 

Publicitat
 • Restaurants
 • Menjar

Ja tenim la millor coca de Sant Joan del 2022! O almenys és la que ha triat el concurs La Millor Coca de Sant Joan 2022, organitzat per l'agència de comunicació especialitzada en gastronomia Sr y Sra Cake. El premi en la categoria reina, la de Coca Tradicional, se l'ha emportat el Forn de Pa i Pastisseria Gil (Navas de Tolosa, 263, 933 52 28 08) de Barcelona, amb una elaboració que conserva tots els trets tradicionals de la coca de Sant Joan: la qualitat del seu brioix de massa mare, l’equilibri de la mantega, els aromes naturals i una equilibrada disposició de les fruites confitades i els pinyons. 

En la Categoria de Coca Creativa, el premi va a l’Atelier de Barcelona amb una proposta sorprenent: una original combinació de la recepta tradicional de la Tarta Tatin, coronada amb un brioix exquisit, propi de la coca tradicional. 

La gran novetat d'aquesta edició ha sigut la inauguració de la categoria al premi de la Millor Coca de Xocolata, que ha anat a una de les pastisseries més solvents de Barcelona: la Pastisseria Brunells de Barcelona. El jurat n'ha valorat positivament la seva intencionalitat de format rodó, el 'crumble' cruixent de cacau, els matisos de les avellanes i la fermentació, cocció i gust del brioix.

Pel que fa a la Categoria de Coca de Crema i pinyons, el premi ha anat a la Pastisseria i Fleca Cal Parra d'Olost. L’elecció d’aquesta peça va ser unànime per part del jurat des del primer moment, valorant la  quantitat i disposició de la crema que, tot i ser la protagonista de la peça, deixava ressaltar el sabor dels seus pinyons Km 0. 

No és qualsevol cosa, guanyar aquest concurs: s'hi presenten 200 artesans, i discerneixen els premis un jurat compost per flequers, pastissers i premsa especialitzada. Enguany el concurs ha sigut presentat per Ada Parellada. 

 

 • Viatge
 • Transports i viatges

Durant tota la nit de revetlla i t tot el dia de Sant Joan hi haurà servei de metro. Per donar resposta a l’elevada mobilitat nocturna que es genera per aquesta festivitat, TMB ha incrementat l’oferta del servei de metro de la ciutat i l’àrea metropolitana. Els trens funcionaran ininterrompudament durant 45 hores: des de les 5 de la matinada del dia 23 fins a les 2 de la matinada del dissabte 25.

A més, hi haurà un desplegament especial de personal en trens i estacions, reforçant la neteja, el manteniment i la seguretat. Circularan fins a un 35% més de combois en algunes franges horàries per atendre l’afluència d’usuaris que es preveu que es desplacin en metro a la zona de platges i al centre de la ciutat per celebrar la revetlla.


Hi haurà especial atenció a les estacions més freqüentades: les del front marítim de la línia 4 -Ciutadella / Vila Olímpica, Barceloneta i El Maresme / Fòrum-, els enllaços més cèntrics amb aquesta línia -Urquinaona, Verdaguer i Passeig de Gràcia-, així com les estacions de Catalunya i d’Espanya. La mascareta continuarà sent obligatòria a bord dels vehicles.

 

NO T'HO PERDIS: Sant Joan 2022 a Barcelona: tot el que cal per a la revetlla

Llegeix el número de juny de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Publicitat
 • Què fer
 • Ciutat

Els Bombers de Barcelona han recomanat no llançar coets ni fanalets, i extremar al màxim les precaucions per Sant Joan, que arriba en una situació de risc molt alt d'incendis. Però més enllà d'això, la Generalitat de Catalunya no preveu prohibir de manera generalitzada els petards i ha anunciat que només farà 'mesures quirúrgiques' en funció de les necessitats de cada territori. Tot i això, el Govern ha fet una crida a l'autoresponsabilitat i prudència davant la situació de sequera i de l'episodi d'incendis que s'ha viscut en els últims dies. 

De fet, l'Ajuntament de Barcelona ha prohibit qualsevol activitat amb foc, inclosa la pirotècnia i els petards, a menys de 500 metres de les zones forestals o boscoses amb especial protecció per Collserola o Montjuïc. A més, només es podran encendre fogueres en zones autoritzades.  

L'any passat es va actualitzar la normativa de fogueres de la ciutat i es van establir tres tipus: la major no té límit de càrrega de foc, la petita no pot superar els 250 quilos de fusta i la de peveter és inferior a 25 quilos. La foguera major és l'única que necessita un informe de Bombers, que enguany solament han validat un total de cinc fogueres majors a tota la ciutat (tres a l'Eixample, una a Sant Andreu i una a Sant Martí). 

Una de les novetats d'aquest any és que els Bombers de Barcelona i la Guàrdia Urbana faran servir drons amb càmeres que permetran obtenir imatges de la situació en cada moment i així activar alguns serveis durant les seves tasques de seguretat. En concret, aquesta tecnologia està molt indicada pels incendis forestals

NO T'HO PERDIS: Sant Joan 2022 a Barcelona: tot el que cal per a la revetlla

Llegeix el número de juny de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Publicitat
Publicitat
 • Llocs d'interès
 • Llocs i edificis històrics

La bucòlica i pragmàtica Barcelona, aquella que enamora del primer a l'últim que la trepitja, també amaga un passat recent inexplicable i màgic. Bruixes, visions, assassins i estacions de metro maleïdes componen un reportatge que bé podria estar en qualsevol programa de 'Cuarto Milenio'.

Històries de por de veritat, amb noms, cognoms i víctimes. Un passat recent que perviu a les parets de les cases, als carrers i també en la memòria dels barcelonins. Prepareu-vos perquè ni el primer parc d'atraccions de terror ni qualsevol 'scape room' de la ciutat us provocaran un clafred tan paranormal!

 

NO T'HO PERDIS:  Una Barcelona de por

Altres activitats per celebrar Sant Joan

 • Art
 • Art

Vols entrar gratis a la Fundació Miró? Del 21 al 26 de juny, aquelles persones que es diguin Joan o Joana (i tots els seus derivats) podran fer-ho ensenyant el seu DNI a l'entrada del museu. D'aquesta manera obtindran dues entrades gratuïtes per visitar la Col·lecció Miró i l'exposició 'Miró. El llegat més íntim'.

Al llarg de l'any, però, hi ha altres oportunitats de visitar aquest espai dedicat a l'artista Joan Miró que poden ser de franc. Per exemple, poden visitar el museu de manera gratuïta els menors de 15 anys, persones aturades, membres de l'ICOM i el CIMAM, Amics i Benefactors. També podeu aconseguir una entrada reduïda si sou estudiants entre 15 i 30 anys, els visitants més grans de 65 anys i els titulars del carnet de Biblioteques de Barcelona.

A més, les exposicions de l'Espai 13 de la fundació són gratuïtes per a tothom, i l'emblemàtic edifici té altres espais que també es poden visitar lliurement, sense pagar entrada, com la botiga, la llibreria i el restaurant. 

 

NO T'HO PERDIS: Les millors exposicions de Barcelona

Llegeix el número de juny de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Recomanat
  També t'agradarà
   Publicitat