Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Masia Can Valent
Foto: WikimediaMasia Can Valent

Barcelona recuperarà aquesta masia de més de 200 anys d'història

Escrit per
Marc Andreu
Publicitat

Segur que si et parlen d'una masia antiga, abandonada i que es troba al districte Nou Barris, només et ve la de Can Valent al cap. No passa desapercebuda entre carrers d'asfalt i blocs carregats de balcons. L'Ajuntament ha aprovat un pla urbanístic a la zona que comprèn la rehabilitació de la masia del segle XVIII i la compra de l'antic camp de futbol CF Damm amb l'objectiu de donar-hi usos públics.

Barri de Porta
Foto: Time Out BCN

De Masia al mig del camp a tanatori o guarderia

El futur de la Masia més singular del barri de Porta, d'un alt valor patrimonial i protegida pel Catàleg de Patrimoni Arquitectònic de la ciutat, ha viscut diferents intents de rehabilitació sense èxit. En antigues legislatures i, després que l'Ajuntament la comprés a una constructora que la tenia de magatzem d'eines, ha barallat altres usos com tanatori o guarderia pública. Totes elles desestimades pel govern d'aquell moment o pel barri, sembla que arriba el projecte definitiu com a centre de serveis de l'administració pública amb usos per a la comunitat que es consensuaran amb el veïnat. El cos aproximat per la rehabilitació de tota l'estructura i la finca perimetral és de 750.000 euros. No hi ha dates sobre la taula però si el compromís de rehabilitar-la durant la pròxima legislatura i conservant el màxim "la seva fisonomia original, la seva història i la del passat agrícola".

De cara al pròxim mandat també es preveu recuperar l'antic camp de futbol del CF Damm, de 6.380 m2, que passaria a ser de titularitat municipal una vegada resoltes les gestions amb el propietari actual. Una vegada en mans de l'Ajuntament la idea és que assumeixi usos esportius acordats, com el cas de Can Valent, amb els veïns del barri de Porta.

NO T'HO PERDIS: Masies de Barcelona

Últimes notícies

    Publicitat