Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Barcelona redueix un 15% més l'aforament de les seves platges

Hi haurà una ocupació màxima de 32.000 persones, en comptes de 38.000 persones com fins ara

Escrit per
Erica Aspas
Publicitat

Les imatges de les platges de Barcelona plenes com un ou malgrat que es va recomanar no trepitjar-les, ha portat a l'Ajuntament de la ciutat a prendre una nova decisió. L’aforament a les deu platges de Barcelona es redueix un 15%. És a dir, l'ocupació màxima serà de 32.000 persones en comptes de 38.000 com fins ara. És una mesura que evitarà també les cues o que siguin menys llargues, facilitarà la separació entre els usuaris i no provocarà l'èxode de persones cap a altres municipis.

El sistema de càlcul serà el mateix que fins al moment, a través de divuit videosensors que hi ha instal·lats les platges de la ciutat i que van començar a funcionar el 8 de juny i que funciona amb uns indicadors per colors molt senzills que es poden consultar a la web barcelona.cat/platges. De fet, per no tenir sorpreses, des del consistori recomanen que consulteu la web abans de desplaçar-vos fins a la platja i trobar-la tancada. 

- Indicador verd: ocupació baixa de menys del 40%.
- Indicador groc: ocupació normal entre un 40% i un 60%.
- Indicador taronja: ocupació alta entre el 60% i el 80%, es recomana anar a platges amb menor afluència i es comença a regular l'accés en aquella platja.
- Indicador vermell: ocupació molt alta de més del 80%. Es tanca l’accés a la platja.

A més de consultar la web i fer cas dels indicadors, el servei de megafonia anuncia el nivell d'ocupació de la platja i els informadors i informadores expliquen altres bones pràctiques que hem de tenir presents com no concentrar-se a la zona de la vora del mar i distribuir-se per tota la sorra, grups de 10 persones com a màxim i que siguin de nuclis estables, estar-hi menys hores i evitar les franges de més ocupació, que són els divendres i el cap de setmana de les 16 a les 20 hores.

NO T'HO PERDIS: Noves restriccions a Barcelona: què podem fer i què no.  

Les millors idees d'oci i cultura a la nova Time Out Pocket interactiva

Últimes notícies

    Publicitat