Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Barcelona reforça el pla per limitar les poblacions de rates

L’Agència de Salut Pública de Barcelona ha reforçat enguany el programa de vigilància i control fins arribar a 47 persones al terreny

Escrit per
Meritxell Palou
Publicitat

L'arribada del bon temps i de la calor coincideix amb una major activitat i presència de plagues, fins al punt que el 75% de les incidències que es comuniquen se situen en aquest període. Per això, l’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB) manté actualment 2.400 punts de vigilància per limitar les poblacions de rosegadors a la ciutat, dels quals 2.200 es troben ubicats a la xarxa pública de clavegueram i 200 a espais en superfície. A banda dels punts de vigilància també hi ha 1.500 punts de control actius, que són els que s’estableixen a partir de la comunicació d’una incidència per part de la ciutadania i es fa el seguiment fins que es resolen.

El Servei de Vigilància i Control de Plagues Urbanes (SVIPLA) de l’ASPB compta amb 47 persones treballant sobre el terreny per primer cop, un increment del 51% davant de les 31 persones que hi havia l’any passat en el període de màxima activitat, entre maig i octubre. El pressupost d'aquest any per mantenir els punts de vigilància i de control compta amb un pressupost de 2,92 milions d'euros, això suposa un increment  del 44% respecte a l’any passat. L'ampliació pressupostari i de personal i el manteniment dels punts de vigilància s'emmarca dins del Pla Cuidem Barcelona.

L'increment de les incidències no està associat necessàriament a un increment de les poblacions d’aquests rosegadors, sinó que poden influir altres aspectes com són la percepció ciutadana, la sensibilització creixent sobre el tema o una millora de les eines de comunicació que les facin més ràpides i fàcils. De fet, actualment a la ciutat de Barcelona es pot comunicar de manera senzilla la presència de rates i ratolins a l’espai públic ja sigui de forma telefònica i gratuïta al telèfon 010, de manera presencial a les Oficines d’Atenció Ciutadana (OAC) o bé virtualment a partir dels serveis d’actuació en línia o l’aplicació Barcelona a la butxaca.

NO T'HO PERDIS: Els 5 transbords més llargs i més curts de Barcelona

Llegeix el número de juny de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

 

Més de Estiu

    Últimes notícies

      Publicitat