Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Barcelona repartirà 300 tauletes electròniques entre joves que busquin feina a través de Barcelona Activa

La mesura té un cost de 100.000 euros i pretén reduir la bretxa digital entre la població barcelonina

Escrit per
Time Out Barcelona Editors
Publicitat

L’Ajuntament de Barcelona ha posat en marxa ‘PresTIC’, un nou servei de préstec de dispositius Chromebooks per a joves i col·lectius vulnerables que busquin feina a través de Barcelona Activa. El Comissionat d’Innovació Digital, depenent de la tercera tinença d’alcaldia, ha destinat 100.000 euros a aquesta mesura inclosa en el Pla de Xoc d’inclusió i capacitació digital, que té l’objectiu de facilitar l’accés a internet als col·lectius més castigats per la crisi socioeconòmica derivada de la Covid-19. 

Les persones que es trobin a l’atur o en situació de vulnerabilitat i que formin part dels programes ocupacionals de Barcelona Activa, podran demanar en préstec una tauleta electrònica i se’ls assignarà temporalment un Chromebook per tal que puguin participar en les activitats ‘online’ previstes en el programa en què participen.  

Els programes ocupacionals prioritaris a l’hora d’accedir al préstec de les tauletes, seran, entre altres, els Programes singulars per a joves en el marc de la Iniciativa europea de Garantia Juvenil, el Projecte Treball als barris i el Programa Passarel·les cap a l’ocupació i la inclusió laboral.

Amb aquesta acció es busca reduir la bretxa digital, és a dir, facilitar eines a aquells col·lectius que normalment tenen dificultats per accedir a la tecnologia per motius econòmics  i evitar que la situació actual de pandèmia sigui un agreujant per a qui no disposa d’eines digitals. Les 300 tauletes se sumen a les que la ciutat ha posat en mans de l’alumnat en situació de vulnerabilitat o sense connectivitat i que des de l’inici del confinament ha permès mobilitzar més de 5.000 tauletes en préstec entre la comunitat educativa.

NO T'HO PERDIS: Les millors coses per fer gratis a Barcelona

Llegeix el número de juliol i agost de Time Out Barcelona, amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat 

 

Últimes notícies

    Publicitat