Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Barcelona serà la capital internacional de l’art electrònic i acollirà l'ISEA2022

La 27a edició d'aquest simposi combina la dimensió acadèmica amb l’expressió artística

Núria Méndez
Escrit per
Núria Méndez
Publicitat

Barcelona acollirà la 27a edició de l'International Symposium on Electronic Arts (ISEA), un dels esdeveniments internacionals més importants en les interseccions entre art, disseny, ciència, tecnologia i societat. La ciutat es convertirà la capital de l'art electrònic acollint aquesta iniciativa de la UOC i les exhibicions tindran lloc a Santa Mònica, el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) i al Museu d'Art Contemporani de Barcelona (MACBA). 

Cartell ISEA 2022
Foto: ISEA 2022Cartell ISEA 2022

El congrés arriba a la ciutat després més de deu anys sense visitar Europa, reforçant així el lideratge de Barcelona en la recerca  i producció científica i la intel·lectualitat i creativitat cultural, tant a escala nacional com internacional. 

La programació combina la dimensió acadèmica amb l'expressió artística i inclou simposis, taules rodones, 'performances' o tallers al CCCB i al MACBA i una exposició d'artistes locals i internacionals a Santa Mònica. Algunes propostes són tallers d'avatars amb intel·ligència artificial, sessions sobre les possibilitats de les experiències immersives i espectacles que combinen la dansa i la tecnologia, entre d'altres. 

Els móns 'Possibles'

El lema d'aquest any convida a contribuir en el debat sobre el nostre món de 'Possibles', no només centrat en el futur per construir, sinó també obrint les portes del passat i el present a través de quatre subtemàtiques. La primera, 'Humans i No-Humans', reflexiona sobre les relacions amb les màquines o els animals; la segona, Natures i Mons, indaga en el canvi climàtic o l’habitabilitat de l’espai exterior; la tercera, Futurs i Llegats, tracta el rol de la història o l’excés de dades; i la quarta, Educació i Societat, planteja reptes com la integració de les arts en el coneixement cientificotècnic.

L'exhibició d'arts electròniques

L'exposició principal tindrà lloc al Santa Mònica, a partir del 9 de juny i fins al 21 d’agost. Amb el títol 'La irrupció', exhibirà més d’una vintena de peces sobre les circumstàncies complexes que estem vivint planetàriament després de tot el que ha provocat la pandèmia. S’hi podran veure propostes d’artistes internacionals i locals de referència com Robertina Šebjanič, Eric Berger, Joan Soler-Adillon o Andy Gracie. 

Santa Mònica
Foto: ISEA 2022Santa Mònica

Activitats per a la ciutadania

Amb l’objectiu d’acostar les interseccions entre art, ciència i tecnologia a la ciutadania, ISEA2022 Barcelona i Hac Te han creat el programa ISEA Ciutat/Territori, que proposa més de 50 activitats arran del territori català. En concret, el programa consta d’exposicions, tallers, projectes a l’aire lliure, taules rodones, xerrades d’artistes o iniciatives escolars que es formen a través de quatre àmbits: l’artístic, el de museus i arxius, el científic i l’educatiu.


NO T'HO PERDIS: Les millors exposicions de Barcelona

Llegeix el número d'abril de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat 

Últimes notícies

    Publicitat