Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Arrabassada
Foto: Viquipèdia

Barcelona té (encara) la carretera més perillosa de Catalunya

El tram amb més risc per a les motos continua sent la Ronda Litoral i la seva prolongació a l'A-2

M. P. Muñoz
Escrit per
M. P. Muñoz
Publicitat

Arriben les festes de Nadal, reunions familiars, àpats amb alcohol i alguns desplaçaments en què cal extremar les precaucions. Per tot això no està de més recordar les dades de l'informe anual EuroRAP que publica el Racc, amb una radiografia dels trams amb més concentració d'accidents de Catalunya. No podem dir que les seves dades ens sorprenguin, ja que algunes de les vies més perilloses tornen a ser ben conegudes dels conductors barcelonins.

Al rànquing surten carreteres que presenten una alta sinistralitat i, per tant, un risc molt alt, vies com la B-502, entre Vilassar de Mar i Argentona, i la BV-5001, entre Martorelles i Vilanova del Vallès. Però la més perillosa de totes torna a ser la carretera de l'Arrabassada, que uneix per la muntanya Sant Cugat i Barcelona. Es tracta de la primera carretera del país pel que fa al risc d'accidents, amb una dada preocupant, en el 91% dels sinistres que s'hi produeixen hi ha una moto implicada.

Arrabassada
Foto: ViquipèdiaArrabassada

On hi ha més perill per a les motos?

A banda de l'Arrabassada, hi ha altres punts a la ciutat de Barcelona i rodalia que són especialment complexos pel que fa a la circulació de motocicletes. És especialment perillosa la Ronda Litoral, i també la seva continuació per l'A-2 al Baix Llobregat fins a l'AP-2. A la mateixa comarca també cal parar atenció a la C-32 entre Esplugues i Sitges, com també a la C-58 de Barcelona a Terrassa, la C-31 de l'Hospitalet al Prat de Llobregat, la B-30 entre Barberà i Sant Cugat del Vallès, a més de la ronda de Dalt. Cal parar atenció al fet que els deu trams amb més accidents mortals i greus de moto estan en l'àrea de Barcelona i la regió metropolitana.

Embús
Foto: Trànsit

També els ciclistes han de circular amb cura i extremar les precaucions als trams més funestos per a pedalejar, que són l'N-340 a Cervelló, la BP-1413 de Cerdanyola a Sant Cugat, l'N-II de Mataró a Montgat, i la C-31C de Sant Boi al Prat de Llobregat. Tant a Nadal com a la resta de l'any, prudència tots plegats que el més important és arribar-hi.

NO T'HO PERDIS: els preus del transport públic es disparen a Barcelona

Llegeix el número de desembre de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat