Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Metro de Barcelona
Foto: Shutterstock

Els preus del transport públic de Barcelona es dispararan un 6,75% el 2024

L'ATM ha aprovat la mesura per compensar la pujada de costos i mantindrà la bonificació del 20% per a la T-usual i la T-jove

Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Time Out Barcelona ACN
Publicitat

El 2024 ja està a tocar i també noves mesures que afectaran els usuaris del transport públic de Barcelona. Després de tres anys sense apujar les tarifes, l'Autoritat del Transport Metropolità (ATM) ha aprovat l'augment del preu del transport públic de la ciutat un 6,75%. El consorci ha justificat la mesura per compensar la pujada dels costos generalitzada dels darrers anys, segons ha informat en un comunicat. 

Malgrat l'encariment de les tarifes, el consell d'administració de l'empresa pública mantindrà el descompte del 20% que ja aplica als abonaments de la T-casual i la T-jove. A més de mantenir-lo, les administracions consorciades a l'ATM avisen que aquesta bonificació podria augmentar fins al 50%, com actualment, i l'Estat manté l'aportació del 30% corresponent. 

T- Mobilitat
Foto: TMBT- Mobilitat

Quan entraran en vigor els nous preus?

Les noves tarifes no s'aplicaran fins que el Ministeri de Transports i Mobilitat Sostenible decreti oficialment la seva aportació. L'empresa també ha confirmat que els títols integrats adquirits el 2023 tindran validesa fins al 29 de febrer del 2024. En el cas de la T-verda i la T-16, mantindran la data de caducitat pròpia de cada títol. Pel que fa als títols encara vigents del 2022 que van prolongar la validesa tot aquest darrer any, caducaran el 31 de desembre del 2023.

NO T'HO PERDIS: El transport públic serà gratuït per a menors, joves i aturats a partir del gener de 2024

Llegeix el número de desembre de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat