Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Barcelona tindrà 9 superàrees de joc noves i 14 espais amb jocs d’aigua el 2024

Així seran els nous parcs de Barcelona: àrees molt grans, accessibles i pensades per fer la ciutat més amable als infants i adolescents

Escrit per
Time Out Barcelona Editors
Publicitat

Barcelona invertirà més de 18 milions d’euros en convertir-se en una ciutat més jugable i pensada per als infants i adolescents. Seguint una estratègia que el Govern Municipal va iniciar el 2018, anomenada ‘Barcelona dona molt de joc’, la ciutat incorporarà noves àrees de joc, zones de joc accessibles i espais per a jocs d’aigua de cara al 2024.

Una de les iniciatives d’aquesta estratègia municipal és la creació de les anomenades ‘superàrees de joc’ o jocs singulars. Són espais molt grans, de més de 600 m², amb un element de joc o d’activitats lúdiques que no es troben a cap altre lloc de la ciutat i que s’ubiquen en espais públics. Actualment, n’hi ha 5 a Barcelona, entre les quals destaquen el pop del parc de la Pegaso, a Sant Andreu; la balena del Parc Central de Nou Barris o l’oreneta dels Jardins de la Indústria, a l’Eixample. Així doncs, l’Ajuntament preveu fer 9 superàrees de joc més en els anys vinents. De fet, el gener que ve ja s’hauran instal·lat les següents:

  • Les Torres d’Alfons el Magnànim, al carrer d’Alfons el Magnànim de Sant Martí. Aquesta àrea tindrà l’element de joc més alt de la ciutat, dues torres de 4,5m i 5m d’alçada d’on surten uns tobogans en espiral.
  • La platgeta del Poblenou, al Parc del Poblenou: un espai de joc de 800 m² que reproduirà un paisatge dunar de cautxú, amb tobogans, muntanyetes per escalar i el conjunt de gronxadors més gran de la ciutat.
  • La Constel·lació Barceloneta, al Parc de la Barceloneta. Un espai de de 1.000 m² amb una constel·lació de jocs enmig dels arbres. Tindrà hamaques, un gran sorral amb diferents nivells i un laberint
    Nens jugant al parc de La Pegaso, a la zona del pop
    Ajuntament de BarcelonaNens jugant al parc de La Pegaso, a la zona del pop

A més, al llarg del 2023 s’aniran executant obres als parcs on s’instal·laran aquestes superàrees. Finalment, de cara al 2024, hi ha projectades més superàrees de joc a la ciutat, com la del parc de les Glòries i la dels Jardins de Màlaga, que es convertirà en la més gran de tota la ciutat.

Un altre punt d’acció consistirà a augmentar el nombre de zones de joc totalment accessibles de la ciutat. Actualment, a Barcelona hi ha 21 àrees de joc accessibles, però la intenció del consistori és duplicar la xifra de cara a l’any vinent i aconseguir arribar a les 55 al 2024, fins a arribar a tenir una àrea de joc accessible a cadascun dels 73 barris de la ciutat. 

Parc del Poblenou
Ajuntament de BarcelonaParc del Poblenou

Una altra de les novetats serà la instal·lació de 14 punts de jocs d’aigua repartits per la ciutat. El 2020 es va posar en funcionament un d’aquests espais com a prova pilot, al barri de Canyelles, amb una font de brolladors d’aigua potable. El primer punt d’aigua a posar-se en marxa serà als Jardins del Baix Guinardó, i s’instal·larà durant l’estiu del 2023. Després, el 2024, se n’instal·laran al Bon Pastor, al Parc del Canòdrom de Sant Andreu, al Parc de les Glòries, a Can Batlló i a vuit emplaçaments més encara per concretar. 

NO T'HO PERDIS: 10 jardins i espais verds amb encant de Barcelona

Llegeix el número de maig de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat