Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Nova Bocana Port Vell
Foto: Ajuntament de Barcelona

Barcelona tindrà el parc fotovoltaic sobre coberta més gran d'Europa

Es preveu que la instal·lació del Port de Barcelona generi l'energia equivalent al consum de 41.250 persones

Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Time Out Barcelona ACN
Publicitat

El Port de Barcelona ja ha començat les obres per construir el parc fotovoltaic sobre coberta més gran d'Europa. El projecte convertirà la Zona d'Activitats Logístiques (ZAL) en unes instal·lacions amb una potència de 40 MWp que generaran una energia equivalent al consum de 41.250 persones. Els treballs tenen un pressupost de 24 milions d'euros i es desenvoluparan en fases que es preveu que finalitzin l'any 2026.

Ja s'ha donat el tret de sortida a la primera fase del projecte, que donarà pas a una instal·lació per a l'autoconsum compartit de gairebé 91.700 metres quadrats, una superfície que equival a quinze camps de futbol. Aquest parc fotovoltaic ja s'ha començat a construir a la nau que ocupa Decathlon, que tindrà 19.846 panells i produiran una energia estimada que equival al consum de prop de 8.500 persones.

La segona fase serà la instal·lació de plaques solars a diferents naus de la zona d'activitat logística del Prat. Seguidament, es construiran les instal·lacions que siguin necessàries per subministrar el 100% d'energia que es consumeix a la ZAL de Barcelona.

Tot i que encara no hi ha dates concretes d'inauguració, es preveu que la part de la nau de Decathlon estigui enllestida el març de 2024. Posteriorment, es començaran els treballs de les altres naus, però aniran avançant en funció dels acords que tanquin amb els consumidors.

Energia a empreses de proximitat

Segons la normativa vigent, l'energia que es produirà a les ZAL de la ciutat es podrà subministrar a les empreses dins d'un radi màxim de dos quilòmetres. El president del Port de Barcelona, Lluís Salvadó, ha avançat a l'ACN que "l'energia serà consumida en proximitat i això és un element que dona més sostenibilitat a la distribució energètica".

NO T'HO PERDIS: El Port de Barcelona inaugura una nova rambla i un mirador (amb una ruta cultural)

Llegeix el número de novembre de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat