Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Nova Bocana Port Vell
Foto: Ajuntament de Barcelona

El Port de Barcelona inaugura una nova rambla i un mirador (amb una ruta cultural)

El passeig i el mirador a la Nova Bocana ja s'han obert al públic i fan un repàs per la història del trencaones

Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Time Out Barcelona ACN
Publicitat

Si aneu al Port Vell, ja podeu passejar per la nova rambla elevada que ocupa un tram de l'antic dic conegut popularment com El Rompeolas (el trencaones), nom amb què s'ha batejat el nou passeig. També s'ha estrenat l'edifici Mirador a la Nova Bocana on, a més de permetre gaudir de les vistes a la nova zona del port, es repassa la història de l'antic trencaones i del seu impacte a la ciutat a través d'una exposició.

Port de Barcelona
Foto: Port de Barcelona

La mostra és una mena de ruta cultural que inclou panells fotogràfics, gravats de poemes i textos d'autors catalans que repassen la importància de l'antic trencaones des del 1914 i el procés de construcció d'aquesta zona del port. El president del Port de Barcelona, Lluís Salvadó, explica que amb la inauguració dels dos espais s'ha obert "un balcó al mar i una nova finestra a la ciutat".

Aquesta renovació està inclosa dins el pla de renovació del Port Vell, que acollirà la competició de la Copa Amèrica l'any 2024. Les obres dels dos espais van començar l'estiu del passat 2022 i han suposat una inversió de cinc milions d'euros per part de la concessionària de l'espai, Marina Vela. Igual que l'antic passeig del trencaones, la nova rambla també es troba just al davant de l'Hotel W, tot i que transcorre de forma paral·lela a l'antic recorregut.

NO T'HO PERDIS: Coses per fer a Barcelona al novembre

Llegeix el número de novembre de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Més de Love Local

    Últimes notícies

      Publicitat