Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
supermercat, Catalunya, ecològic
Foto: Supercoop Manresa, facebookSupercoop Manresa

Barcelona tindrà el seu primer supermercat col·laboratiu

Per Laura Galve
Publicitat

Un nou model de comerç farà acte de presència a Barcelona. Food Coop Barcelona  serà el primer supermercat cooperatiu de Barcelona, el gestionaran els seus clients i oferirà un model de consum sostenible i conscient. Es tracta d'un comerç que oferirà preus assequibles sense reduir la qualitat del producte i on s'apostarà per una alimentació ecològica i de proximitat. 

Manresa també s’uneix a aquesta iniciativa amb Super Coop Manresa. Els dos supermercats tenen previst entrar en funcionament l’any 2020 i tenen com a primera ambaixadora a Ada Parellada, cuinera del restaurant Semproniana. 

La idea d'aquest projecte és que el consumidor pugui fer tota la seva compra en el supermercat –alimentació, productes per a la llar, higiene personal...– i la seva principal singularitat és que els socis de la cooperativa també treballaran al comerç com a voluntaris i durant tres hores al mes. Aquesta mesura permet estalviar costos, reduir els marges i oferir uns preus molt més assequibles. 

Aquest model permet que el soci formi part de la gestió del dia a dia del projecte i estigui en contacte amb els productors. També podeu participar al Food Cop Barcelona com a socis col·laboradors, donant suport al projecte però sense el treball de voluntariat. 

Aquestes dues cooperatives sense ànim de lucre presenten una forma de consum que beneficia a les persones –des del productor fins al consumidor final i les persones que treballen al comerç– i no als accionistes de les grans empreses distribuïdores.

Un model internacional

El projecte està inspirat en el supermercat cooperatiu de Nova York Park Slope Food Coop, que reuneix 20.000 socis. Ciutats europees com París o Brussel·les ja han començat a implantar aquest tipus de model de consum. Barcelona no ha volgut quedar-se enrere i se suma a aquesta iniciativa –constituïda com una cooperativa integral– i compta amb la participació de L’Economat Social de Sants i el Menjador Ca la Rosa de la Sagrera.

La campanya de captació de socis ja ha començat. Manresa busca obrir amb un mínim de 700 socis –que pagaran una quota inicial de 50 €– i Barcelona amb prop d’un miler –que pagaran una quoata del 90 €. Aquest pagament dóna dret a la compra en el supermercat i a participar del dia a dia de la seva gestió. I no us preocupeu si us voleu donar de baixa, perquè us tornaran els diners. 

El lloc on estaran ubicats aquests supermercats encara no es coneix. El de Manresa es presentarà a concurs per gestionar una part del mercat municipal del Puigmercadal, i a Barcelona barallen els barris de Sant Andreu i el Clot. 

NO T'HO PERDIS: Botigues de Barcelona amb productes sense plàstic
Últimes notícies

    Publicitat