Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Barcelona tindrà menys hores de llums de Nadal per a reduir el consum d'energia

Es mantindran els dissenys de llums de l'any passat a Plaça Catalunya, Aragó i la Gran Via de les Corts

Escrit per
Maria Llinares
Publicitat

Les llums de Nadal als carrers de Barcelona són esperades per molts quan s'apropen les dates festives. Aquest any, els barcelonins i visitants podran gaudir d'aquesta il·luminació, però dintre del nou horari d'encesa de llums que ha decretat l'Ajuntament de Barcelona. Per tal de poder reduir el consum energètic i afavorir als comerços que s'han vist afectats per la crisi econòmica, la patronal i el consorci han pactat conjuntament una reducció de 42 hores d'enllumenat als carrers respecte a l'any passat. 

L'encesa de llums començarà dijous 24 de novembre a les 18:30 h i es tancarà divendres 6 de gener inclòs. L'horari marcat que s'ha pactat és de diumenge a dijous de 17:30 h a 22 h i divendres i dissabtes de 17:30 h a 23 h. La nit de Cap d'Any i la nit de reis, 31 de desembre i 5 de gener, són dies extraordinaris on l'enllumenat estarà encès de 17:30 h a 24 h. 

L'Ajuntament ha donat continuïtat als dissenys de llums de l'any passatPlaça Catalunya, Aragó i la Gran Via de les Corts, un treball de l’Estudi Antoni Arola que remarcava aquests punts com a centres neuràlgics de la ciutat. També es continua amb la il·luminació de plaça Urquinaona, l’avinguda del Paral·lel, la Via Laietana i els Mercats Municipals. Al Passeig de Gràcia, però, els famosos llums en forma de papallona seran substituïts per un nou disseny, encara desconegut, per a celebrar els 200 anys d'aquest emblemàtic carrer. 

Llums de Nadal del carrer Aragó
Foto: Estudi Antoni Arola

Aquesta novetat d'horaris que aposta per la sostenibilitat energètica se suma a la iniciativa d'usar llums LED per a la il·luminació dels carrers. Aquells dissenys que depenen de l'Ajuntament són 100% LED i els que estan promoguts pels comerços ho són gairebé tots. 

NO T'HO PERDIS: Sants és un dels 20 millors barris del món aquest 2022

Llegeix el número d'octubre de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat 

Últimes notícies

    Publicitat