Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Energia elèctrica a Barcelona
Foto: Ajuntament de Barcelona

Barcelona tindrà un paviment que genera energia elèctrica

Es tracta d'una prova pilot que s'instal·larà en un tram de 50 m² a la plaça de les Glòries

Per Mar Baró
Publicitat

Barcelona tindrà un paviment generador fotovoltaic, dit en altres paraules, un terra capaç de generar energia elèctrica. La prova pilot es farà a la plaça de les Glòries, on s'instal·laran 50 metres quadrats d’un paviment solar capaç de crear uns 7.560 kWh/any, que equivalen a l'energia que consumeixen tres llars. 

Aquesta és la proposta del grup Sorigué, que ha guanyat al repte 'Paviments generadors: com podem incorporar la generació renovable local en els paviments de la ciutat?'promogut per l’Ajuntament de Barcelona, a través de l'Agència de l’Energia i del Comissionat d'Innovació Digital. El premi consisteix en una subvenció de 30.000 euros per implementar la prova pilot a Barcelona.

Energia elèctrica a Barcelona
Foto: Ajuntament de Barcelona

La instal·lació tindrà una potencia de 9 kWp, generarà una energia de 6,7 kWh i estarà connectada en mode autoconsum a un punt de Bicing de la plaça. Amb aquesta superfície i potència, l'energia generada suposarà un estalvi equivalent a uns 2.722 kg de diòxid de carboni a l’any.

El paviment solar de les Glòries –concretament se situarà a la Diagonal 254– funcionarà com un paviment ordinari –és a dir, s'hi podrà trepitjar o circular per sobre– i estarà sis mesos a prova. L’Agència de l’Energia realitzarà un seguiment de l'electricitat que es genera en temps real i n’avaluarà el funcionament. Si el resultat és positiu s’implantarà aquesta mesura en altres espais de la ciutat.

NO T'HO PERDIS: Els millors plans del maig a Barcelona

Llegeix el número de maig de Time Out Barcelona, amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat.

Últimes notícies

    Publicitat