Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Barcelona tindrà un paviment que genera energia elèctrica

Es tracta d'una prova pilot que s'instal·larà en un tram de 50 m² a la plaça de les Glòries

Escrit per
Mar Baró
Publicitat

Barcelona tindrà un paviment generador fotovoltaic, dit en altres paraules, un terra capaç de generar energia elèctrica. La prova pilot es farà a la plaça de les Glòries, on s'instal·laran 50 metres quadrats d’un paviment solar capaç de crear uns 7.560 kWh/any, que equivalen a l'energia que consumeixen tres llars. 

Aquesta és la proposta del grup Sorigué, que ha guanyat al repte 'Paviments generadors: com podem incorporar la generació renovable local en els paviments de la ciutat?'promogut per l’Ajuntament de Barcelona, a través de l'Agència de l’Energia i del Comissionat d'Innovació Digital. El premi consisteix en una subvenció de 30.000 euros per implementar la prova pilot a Barcelona.

Energia elèctrica a Barcelona
Foto: Ajuntament de Barcelona

La instal·lació tindrà una potencia de 9 kWp, generarà una energia de 6,7 kWh i estarà connectada en mode autoconsum a un punt de Bicing de la plaça. Amb aquesta superfície i potència, l'energia generada suposarà un estalvi equivalent a uns 2.722 kg de diòxid de carboni a l’any.

El paviment solar de les Glòries –concretament se situarà a la Diagonal 254– funcionarà com un paviment ordinari –és a dir, s'hi podrà trepitjar o circular per sobre– i estarà sis mesos a prova. L’Agència de l’Energia realitzarà un seguiment de l'electricitat que es genera en temps real i n’avaluarà el funcionament. Si el resultat és positiu s’implantarà aquesta mesura en altres espais de la ciutat.

NO T'HO PERDIS: Els millors plans del maig a Barcelona

Llegeix el número de maig de Time Out Barcelona, amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat.

Últimes notícies

    Publicitat