Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Pride Barcelona
FOTO: Pride BCNPride Barcelona

Barcelona torna a coronar-se com un dels epicentres LGTBIQ+ de l'Estat (i d'Europa)

L'Ajuntament va invertir més de 170.000 euros per la celebració de l'Orgull del passat 15 de juliol

Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Laia Jordà Sánchez
Publicitat

Barcelona sempre ha estat pionera en la defensa dels drets del col·lectiu LGTBIQ+ dins l'Estat Espanyol, així com a escala europea. La nostra ciutat va ser la primera d'Espanya a celebrar el dia de l'Orgull LGTBIQ+ quaranta-sis anys enrere, el 1977. Actualment, la ciutat continua sent una gran referent en la defensa de la diversitat sexual i de gènere, duent a terme diverses accions de divulgació i defensa dels drets del col·lectiu, no només durant el mes de l'Orgull, sinó durant la resta de l'any també.

El fet que Barcelona s'hagi convertit en la 'capital de l'amor', ve de la mà del suport de l'Ajuntament i les associacions de la ciutat que han aconseguit que la capital catalana sigui un dels epicentres LGTBIQ+ no només d'Espanya, sinó de tota Europa. A més, l'Ajuntament disposa del pla per la Justícia de Gènere 2021-2025, amb l'objectiu de poder arribar a eliminar les desigualtats i la discriminació de gènere a la ciutat, condemnant tot acte de violència i discriminació, així com donant suport a festes com el Dia de l'Orgull i el Circuit Festival.

Pride Barcelona 2023

El Pride va ser tot un èxit. Des de l'administració de Barcelona no van dubtar a tornar a donar suport a aquesta celebració que reivindica els drets del col·lectiu. L'Ajuntament va subvencionar la jornada amb 171.316,30 euros, el que va suposar un 28,55% del total de les despeses de l'esdeveniment. Amb el suport del govern municipal i associacions com l'Associació Catalana d'Empreses per a Gais i Lesbianes (ACEGAL), entre d'altres, Barcelona s'ha consolidat com una de les principals destinacions de les persones LGTBIQ+ en l'àmbit internacional.

L'esdeveniment va acollir més de 100.000 persones que van gaudir de la famosa desfilada el passat 15 de juliol. Aquesta jornada de reivindicació a Barcelona no és una cosa de la Generació Z. La primera manifestació LGTBIQ+ de tot l'Estat Espanyol va tenir lloc a la nostra ciutat cinquanta anys enrere i, cinc dècades després, l'esperit de la ciutat encara és actiu i més fort que mai.

NO T'HO PERDIS: Els espais expositius amb més sensibilitat LGBTI

Llegeix el número de juliol i agost de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Més de Estiu

    Últimes notícies

      Publicitat