Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

'Borbones ladrones', tret de sortida de la campanya #NoCallarem

Manuel Pérez
Escrit per
Manuel Pérez
Publicitat

'Los borbones son unos ladrones', aquest és el desafiant el títol de la cançó presentada avui com inici de la setmana de mobilitzacions en favor de la llibertat d'expressió que convoca la plataforma #NoCallarem.

Fins a 13 rapers –entre ells referents del gènere com Frank T, Elphomega o Rapsusklei– han participat en el tema autoinculpatori que agafa títol i versos de la cançó 'No al borbó' que el Tribunal Suprem ha considerat delicte fins al punt d'enviar a presó al seu autor, el raper Valtonyc. Estrofes d'elaboració pròpia i altres referències a cançons que han passat pels jutjats en els últims anys donen forma a la peça que compta amb un videoclip enregistrat a la presó Model de Barcelona.

Coordinats per Pau Llonch, a l'enregistrament han participat, a més dels ja mencionats, altres artistes i grups com Machete en Boca, Dones Llúdriga, La Raíz, Ira, Los Chikos del Maíz, Tribade, Def Con Dos, Noult, ZOO, Rapsusklei i Sara Hebe.

"És una resposta antirepressiva que cerca la seva força en estendre i assumir de forma col·lectiva i solidària les responsabilitats penals de rapejar", defensen en un comunicat els impulsors, que han comptat amb el suport de les cooperatives del sector musical barceloní Que Soni, Versemblant, Propaganda pel Fet! i el festival Say It Loud.

La publicació del tema suposa el punt inicial de la Setmana per la Llibertat d'Expressió que se celebra fins diumenge a Barcelona i altres poblacions de Catalunya i l'Estat i que organitza #NoCallarem, plataforma que agrupa el treball de diferents col·lectius del sector de la cultura. Diferents activitats tindran lloc al voltant de la Model, escenari que com cap altre a la ciutat simbolitza la repressió d'Estat i els seus mecanismes.

Dimecres 11, la jornada inaugural posarà el focus entre les arts del moviment i l'activisme. Dijous serà el torn de les 'Veus enmordassades', amb l'actuació, entre d'altres, de Clara Peya i Albert Bover. Divendres la jornada 'Censura i música' comptarà amb la participació de Cesk Freixas, Oriol Roca i Gemma Humet. El dissabte hi haurà el debat 'Veus contra la repressió', mentre que diumenge com a cloenda es preveu una fira popular per la llibertat d'expressió.

Trobareu el programa complet al web de la plataforma #NoCallarem.

Últimes notícies

    Publicitat