Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Ca la Nuri reobre la mítica La Tertulia a la Rambla del Poblenou

Bar Núria celebra els 60 anys del grup Família Nuri i ofereix tapes bones a preus populars

Ricard Martín
Escrit per
Ricard Martín
Publicitat

Hi ha bars que fan barri: que amb el seu caràcter popular marquen una línia divisòria entre treballar per a tothom o només per al turista. I el Bar Núria (Rambla del Poblenou, 34. Cada dia d'11 a 23.30 h), que fa quatre dies literalment que ha aixecat la persiana a la Rambla del Poblenou, es posiciona en la primera opció. No és qualsevol lloc: el nou restaurant del grup Família Nuri –abans conegut com a grup Ca La Nuri– és on durant quasi quaranta anys va exercir La Tertulia, un restaurant de tapes i menús que fou tota una institució popular al barri i que va tancar el passat març. 

El Bar Núria significa un retorn als orígens del grup de restauració arrosser per excel·lència de Barcelona: la Laura Noguera, cap de màrqueting i vendes de l'empresa, explica que "el Bar Núria fa un homenatge al primer restaurant que van obrir els meus avis, que era un bar que van tenir a Espronceda, entre Pujades i Llull, del 1962 al 1976". Era, diu, "un bar senzill on la gent passava la tarda jugant al dòmino i menjant tapes". De fet, en les tapes d'aquell bar hi ha l'origen dels arrossos: "amb les puntes de marisc que sobraven de les tapes, la meva àvia va començar a fer uns arrossos molt bons, i la cosa va agafar embranzida", diu la cap de negoci d'un grup de restauració que amb Ca la Nuri, Sal Mar, Xiroi i Arrozal  és sinònim de bons arrossos. 

Bar Núria
Foto: Bar NúriaBar Núria

I el lífting de La Tertulia a Bar Núria ha sigut quirúrgic, però encertat: han fet més lluminosa l'entrada, han renovat el mobiliari i han posat capes noves de color, però han respectat la distribució de La Tertulia (si de cas, s'hi està més ample). Hi menjo un divendres qualsevol, i grups de senyores jubilades entren amb la il·lusió de la retrobada. La terrassa, punt de trobada del barri, segueix essent esplèndida. El més important de tot és que l'oferta no gentrifica, i manté una relació qualitat preu molt bona, de la que es beneficiaran els turistes però sobretot el públic del barri. 

Bar Núria
Foto: Bar NúriaBar Núria

Per exemple, un platàs de braves de primera a 5,60 €. O una ració de sípia a la planxa, abundant, gustosa i tendra, fresca sens dubte, surt per 9,40 €. I uns gustosos ous de Calaf, estrellats amb xistorra, 8,90 €. "No hem mantingut el menú perquè procurem que s'hi pugui menjar per uns 15 euros per persona, però sí que fem un arròs del dia en homenatge a la família", explica Noguera.

I alerta, dada rellevant: canya de cervesa ben tirada a 1,80 €. Insistir tant en els preus no és superflu, perquè aquest era un lloc popular, d'aquells on batega la vida del barri, i cal que es mantingui així. A banda de tapes, també hi ha quatre plats de cuina catalana tradicional per fer festa el cap de setmana: fricandó, canelons, mandonguilles amb sípia... Una altra troballa interessant és que hi ha una carta de postres molt treballada a 3,50 cada plat (aquella escuma de crema catalana amb carquinyolis!).  I un repertori bonic d'entrepans per al dia i la nit, pensat pel que vol sopar al bar de la cantonada a endrapar-se un bon pepito per cinc euros. Celebrem la tornada d'un bar local sempre de guàrdia, que t'arregla un sopar bo i ràpid com un cap de setmana arreglat. 

NO T'HO PERDIS: Els millors bars de tapes de Barcelona 

Llegeix el número d'estiu de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Més de Love Local

    Últimes notícies

      Publicitat