Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Renfe
Foto: shutterstock

Caldrà una fiança de 10 euros per viatjar gratis en Renfe

El dipòsit es retornarà un cop esgotat el termini de gratuïtat sempre i quan s'hagin fet un mínim de 16 viatges

Enora Le Roux
Escrit per
Enora Le Roux
Publicitat

El setembre s’acosta i, amb ell, la gratuïtat de transport de Rodalies i mitges distàncies de la Renfe també. La mesura anunciada per Pedro Sánchez en el debat de política general, poc a poc, va prenent forma. De fet, aquest dilluns, la portaveu del govern espanyol, Isabel Rodríguez, ha explicat el funcionament dels abonaments gratuïts després que el consell de ministres aprovés diversos decrets en respecte a la mesura. 

L’execució de la mesura es basarà en la creació d’un nou abonament que serà vigent durant els quatre mesos en què s’aplica la gratuïtat. Per adquirir el bitllet, però, caldrà abonar una fiança de 10 euros, en el cas dels trajectes de Rodalies, o de 20 euros, pels de mitges distàncies. Un cop esgotat el termini, la quantia es tornarà a l’usuari amb la condició que hagi fet un mínim de 16 viatges. 

Segons la portaveu del govern, la finalitat del dipòsit és garantir que els usuaris utilitzin aquests serveis i, a més, evitar els viatgers esporàdics. El reemborsament es realitzarà de manera automàtica, quan s’hagi comprat a través d’una targeta de crèdit, o s’haurà de sol·licitar a taquilla, en cas de pagament en efectiu.

NO T'HO PERDIS: Qui es pot beneficiar dels abonaments gratuïts de Renfe a Barcelona?

Llegeix el número d'estiu de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat



Últimes notícies

    Publicitat