Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Qui es pot beneficiar dels abonaments gratuïts de Renfe a Barcelona?

No tots els usuaris podran gaudir de la rebaixa del 100% i hauran de calcular quines combinacions els surten més a compte

Enora Le Roux
Escrit per
Enora Le Roux
Publicitat

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, va anunciar que els abonaments de Renfe seran gratuïts per als trens de Rodalies i mitjana distància durant el darrer semestre de l’any. Ara bé, el descompte s'aplicarà únicament a aquells bitllets multiviatge d’ús exclusiu a Renfe. És a dir, les persones que hagin d’agafar metro, tramvia o bus a l'Àrea Metropolitana de Barcelona per arribar al seu destí –que, a causa dels transbords, en són la majoria–, no podran gaudir de la rebaixa del 100%.  

Així ho ha confirmat el vicepresident del govern de la Generalitat, Jordi Puigneró, qui ha descartat estendre la gratuïtat als abonaments integrats (com la T-Casual, la T-Usual i la T-Jove) de la xarxa de l’Autoritat del Transport Metropolità. 

Els viatgers hauran de calcular quines combinacions d'abonaments els surten més a compte perquè, tot i que es manté la rebaixa del 50% del preu del sistema tarifari integrat –prevista a partir de l’1 de setembre–, els que hagin de fer transbord en transports de l’ATM hauran d’adquirir igualment un bitllet per viatjar. 

També queden exclosos de la mesura els bitllets senzills i els d’anada i tornada, així com els títols dels trens de Mitjana Distància que circulen per vies d’alta velocitat o per amplades de via que no són la convencional. 

T'agraden les coses gratis? Et donem un munt d'idees per sortir sense gastar

Llegeix el número d'estiu de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat