Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Contactless al metro
Foto: TMB

Campanya d'"inspecció massiva" de bitllets al metro de Barcelona

En els pròxims dies s'intensificarà l'acció de revisors a qualsevol punt de la xarxa

M. P. Muñoz
Escrit per
M. P. Muñoz
Publicitat

Els transports metropolitans de Barcelona estan assolint en 2023 xifres de rècord respecte a la validació de bitllets. En aquesta línia, i per combatre el frau que encara practiquen alguns usuaris incívics, el metro de Barcelona ha iniciat una campanya de control de bitllets.

Amb l'objectiu de detectar el frau i sancionar tots els viatgers que s'hagin colat sense pagar, es realitzaran inspeccions intensives des d'avui dilluns 23 d'octubre i durant les pròximes dues o tres setmanes.

Segons avança 'El Periódico', es durà a terme un ampli desplegament de revisors als vestíbuls de les estacions, als passadissos de connexió i transbordament i també dins dels trens. Fonts de TMB confirmen al diari una "inspecció massiva" que tindrà lloc al metro durant les pròximes setmanes.

Metro de Barcelona
Foto: ShutterstockMetro de Barcelona

El 2019, TMB va calcular que deixaven de percebre uns 9,5 milions d'euros anuals pel frau. De mitjana, el 3,5% dels passatgers no pagava bitllet i l'hora punta per colar-se eren les nits del cap de setmana, especialment la matinada del dissabte al diumenge.

El passat mes de setembre va ser el de més validacions de la història de TMB, amb 53 milions d'usuaris que van picar els seus bitllets al conjunt dels transports. Les xifres parlen d'un 10,2% més de validacions que el setembre de 2022. Amb aquesta campanya antifrau es vol conscienciar perquè, efectivament, 2023 acabi com el millor any de la història de validacions als transports de Barcelona.

NO T'HO PERDIS: Barcelona tindrà 36 nous autobusos d'hidrogen

Llegeix el número d'octubre de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat