Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Festa de cloenda de Cap Butaca Buida
Sergi PanizoFesta de cloenda de Cap Butaca Buida

Cap Butaca Buida bat el rècord d'assistència als teatres de Catalunya en un sol dia

La iniciativa, impulsada per Time Out Barcelona, ADETCA y 3Cat, ha aconseguit convocar 55.583 persones a 145 sales d'arreu del país el 16 de març

María José Gómez
Escrit per
María José Gómez
Publicitat

El repte era gran, i la resposta ha estat a l'altura. En la seva primera edició, Cap Butaca Buida ha batut el rècord d'ocupació teatral en una sola jornada: 55.583 persones van comprar una entrada per veure un dels 176 espectacles que es van celebrar a les 145 sales catalanes que s'havien sumat a la iniciativa del dissabte 16 de març. Per demarcacions, a Barcelona s'hi van reunir 46.820 espectadors i espectadores; 2.886 a Girona; 1.521 a Lleida i 4.356 a les comarques de Tarragona. En definitiva, unes xifres sense precedents en els registres de públic a les sales d'arreu del territori en un sol dia.

Hi han participat teatres privats, públics i ateneus de tot Catalunya, amb obres de tota mena: des d'espectacles infantils i de màgia, fins a dansa, circ, monòlegs, peces clàssiques i contemporànies... Una bona mostra de la riquesa, diversitat i qualitat de propostes d'arts escèniques que es poden veure a les sales catalanes.

La campanya Cap Butaca Buida, impulsada per  Time Out Barcelona, l’Associació d’Empreses de Teatre de Catalunya (ADETCA) i la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, amb el suport de la Generalitat de Catalunya en el marc del Pla d’Impuls del Teatre, la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Barcelona i la col·laboració de Teatres Públics i la FAC (Federació d’Ateneus de Catalunya), té com a objectiu celebrar una gran festa popular, a l'estil d'altres diades multitudinàries com ara Sant Jordi, que celebri les arts escèniques del nostre país. Com va dir Eduard Voltas, codirector general de Time Out a Espanya i França, a la festa de cloenda de la jornada: "Catalunya és una potència teatral i avui ho ha tornat a demostrar. I ho és perquè té sales, actors, directors i productors, però sobretot perquè té públic. Enlloc del món s'havia fet mai una cosa com Cap Butaca Buida. Doncs bé, aquí la farem cada any".

La Diada Nacional del Teatre

Isabel Vidal, presidenta d'ADETCA, va confirmar que Cap Butaca Buida ha vingut per quedar-se: “Estem davant del naixement de la Diada Nacional del Teatre, un dia d’orgull col·lectiu i amor per la cultura que ha vingut per quedar-se”. Per la seva banda, la consellera de Cultura, Natàlia Garriga, va celebrar l'èxit de la iniciativa i va destacar la seva funció com a “aparador que reflecteix el gran talent teatral que hi ha a casa nostra”. 

Cap Butaca Buida és també una iniciativa solidària. El sector reclama des de fa anys el 2% del pressupost de la Generalitat per a inversions en cultura i per a cada entrada que es ven en el marc de Cap Butaca Buida els teatres adherits a ADETCA destinaran, com a mínim, un 2% del preu a un projecte que utilitzi la cultura com a eina de millora i transformació social. En aquesta primera edició, l’entitat beneficiària ha estat Pallassos sense Fronteres per la seva tasca humanitària. 

NO T'HO PERDIS: Aquestes són les nostres obres favorites de la cartellera teatral de Barcelona

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona

Últimes notícies

    Publicitat