Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Carmen de Mairena, protagonista de l'audiosèrie narrada per Bob Pop

La història mai no explicada de l'artista catalana tindrà sis capítols i estarà disponible a partir del 6 de novembre a la plataforma 'Storytel'

Escrit per
Helena Morena
Publicitat

El periodista Santi Villas i l'escriptor Bob Pop han sigut els encarregats de donar veu i forma al projecte dedicat a Carmen de Maireina, una artista estimada a Barcelona, però alhora desconeguda. Les peripècies de l'actriu catalana seran relatades en una audiosèrie a la plataforma d''streaming' Storytel. Bob Pop és la veu que ens guiarà per la versió més desconeguda de la cantant -des de la infantesa fins a la seva mort al març- en un total de sis capítols. 

Carmen de Mairena sempre serà recordada com una icona de la cultura pop que posa de manifest els perills de l'èxit sobtat en el món de l'espectacle. "Mairena és l'exemple d'un perfecte mirall trencat de la nostra societat de l'espectacle", explica el narrador Bob Pop.  

Referent en el col·lectiu LGBTIQ+

Una de les perspectives més importants del projecte és la reivindicació dels drets del col·lectiu LGBTIQ+ a través de la lluita incansable de l'actriu tota la seva vida. Durant l'època franquista, la cantant va ser enviada a la presó innombrables vegades per homosexual. "La dictadura de Franco va ser un desastre. Ser homosexual era un delicte amb Franco", explica la mateixa Carmen de Mairena en un dels capítols. 

Adrián Amaya i Carmen de Mairena
change.orgAdrián Amaya i Carmen de Mairena

Testimonis del panorama cultural nacional

L'audiosèrie està organitzada cronològicament i compta amb la participació d'amics i familiars. La germana de Carmen, Pilar Brau i la seva amiga Cristine són un dels testimonis més propers i transcendentals de l'artista. També són coneguts els noms de la directora Elia Urquiza, el còmic Carlos Latre i el presentador Javier Cárdenas, amb qui va assolir la fama al programa 'Crónicas marcianas'. 

'Carmen de Mairena: una vida trepidante, por detrás y por delante' neix de la voluntat d'homenatjar i visibilitzar la història més desconeguda, humana i personal de l'artista catalana -deixant de banda el seu personatge en els platós de televisió dels anys 90-. "Tots coneixem la Carmen mediàtica i escandalosa, però darrere de tot això existia una dona lluitadora en tots els aspectes de la seva vida", conclou el guionista Santi Villas. 

Cartell de l'audiosèrie de Carmen de Mairena
Foto: Storytel

NO T'HO PERDIS: 'Cisfòbia', 'monosexual' i altres noves paraules LGBTIQ+ en català

Últimes notícies

    Publicitat