Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Carrer Aragó i Zona Franca guanyaran carrils bici a la tardor

El consistori ha presentat un nou paquet de mesures que també inclou més prohibicions de trànsit els caps de setmana

Escrit per
Marc Andreu
Publicitat

L'estat d'alarma i la consegüent restricció del trànsit han permès 3 mesos d'idíl·lica reconquesta per parts dels vianants d'espais reservats per als vehicles. L'Ajuntament de Barcelona va desplegar ràpidament una sèrie de canvis i mesures que van permetre guanyar milers de quilòmetres per als vianants, entre aquestes accions hi havia talls de trànsit d'importants artèries de la ciutat o ampliació de voreres en molts barris. Una vegada s'han aixecat aquestes restriccions, i tal com avançàvem fa uns dies, l'Ajuntament es planteja implantar a llarg termini moltes de les mesures, les més importants la creació de més carrils bicis i talls viaris.

Carrera Aragó guanyarà 4,8 km de carril bici

S'ubicarà a la banda mar, suposarà l'eliminació d'un carril de circulació de vehicles i es crearà en el tram entre carrer Tarragona i avinguda Meridiana. La implementació d'aquest carril permetrà travessar pràcticament tot el barri de l'Eixample amb bicicleta. Una altra de les zones que guanyarà espai pel mitjà de dues rodes és el passeig de la Zona Franca, entre la plaça Cerdà i Motors. S'hi habilitaran nous corredors unidireccionals en tots dos costats, amb un total de 3,2 quilòmetres nous. Cal dir que el Bicing ha guanyat adeptes durant el confinament, es calcula que s'hi han sumat més de 6.000 usuaris durant l'estat d'alarma.

Vianants sobre la calçada de Via Laietana
Vianants sobre la calçada de Via LaietanaFOTO_: Martí Petit

Talls viaris els caps de setmana

Durant els mesos d'aril i maig l'Ajuntament va fer tall viaris els caps de setmana per afavorir el passeig dels ciutadans i evitar aglomeracions. S'ampliava, de forma puntual, el programa d''Obrim carrers'. Finalitzada aquesta mesura d’emergència, el consistori té previst incorporar alguns dels talls viaris de forma definitiva.

Carrers que es tallaran al trànsit cada ca de setmana:

  • Via Laietana
  • Eixos de Sants-Creu Coberta
  • Passeig Sant Joan

Carrers que es tallaran un cop al mes

  • Gran de Gràcia
  • Eix Fabra i Puig - Onze de Setembre

Carrer Aragó es tancà a la circulació un diumenge al trimestre.

Ampliació de l'espai per a vianants al carrer Rocafort
Ampliació de l'espai per a vianants al carrer RocafortFOTO: Ajuntament de Barcelona

Més espais pera vianants

La conquesta d'espais, ni que siguin asfaltats, per als vianants és un dels eixos d'actuació del govern de la Colau des de fa anys. Les últimes actuacions al respecte, econòmiques i ràpides, passen pel repintat de la calçada amb colors vistosos i cedir aquests metres al pas dels vianants. S'habilitaran dues ampliacions de voreres importants (2.850 m2) al carrer Pelai i la Ronda Universitat. A banda, a la cruïlla del carrer Rocafort amb Consell de Cent, també s'hi ha fet una important ampliació de la vorera i, a partir de la setmana que e, hi ha prevista la incorporació de 17 m2 de verd, bancs i jocs per la canalla.

NO T'HO PERDIS: Importants carrers de Barcelona, tallats els caps de setmana

Les millors idees d'oci i cultura per fer a casa amb la nova Time Out Pocket interactiva.

Últimes notícies

    Publicitat