Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Barcelona estudia mantenir els carrers sense cotxes els cap de setmana

Via Laietana o passeig Sant Joan podrien veure's afectades per una mesura que es va instaurar durant el desconfinament

Escrit per
Marc Andreu
Publicitat

L'Ajuntament de Barcelona, un cop es van començar a implantar les fases de desescalada a tot el país, va apostar per la conversió en zona de vianants de diferents artèries principals de la ciutat durant els caps de setmana. La mesura va afavorir a centenars de milers de persones en uns mesos on vam estar condicionats per franges horàries i reclutament. Molts barcelonins es trobaven en el mateix moment al carrer i sovint era complicat respectar la distància de seguretat, per tant, l'ocupació de les carreteres va ser la millor de les alternatives per descongestionar les voreres. Però aquesta mesura que afectava només els caps de setmana (de 9 del matí del dissabte fins a les 9 del vespre de diumenge) ha vingut per quedar-se? Segons avança El Periodico podria ser que sí i que la prohibició dels cotxes en artèries principals de la ciutat com Via Laietana o Sants-Creu Coberta es mantinguin en el temps.

Vianants sobre la calçada d'un lateral de la Diagonal
Vianants sobre la calçada d'un lateral de la DiagonalFOTO: Martí Petit

'Obrim els carrers'... cada cap de setmana?

Aquesta setmana s’acaba la restricció de cotxes per alguns carrers de la ciutat, tallats de forma temporal a causa del desconfinament. A partir d’ara és decisió del consistori fer una aposta a llarg termini o seguir com fins ara, amb el programa 'Obrim els carrers', i tancar-ne alguns un cap de setmana al mes. El mitjà digital transcriu les paraules de la tinent d’alcalde Janet Sanz on apunta que "moltíssima gent ha utilitzat" la restricció de cotxes en eixos principals i comercials com el de Sants-Creu Coberta o el passeig Sant Joan i que "el comerç de proximitat demana que continuï". 

El consistori estudia de cara al setembre implantar el tancament d’aquestes vies cada cap de setmana, de moment els talls que si sobreviuen al desconfinament són: els laterals de la Diagonal i la Gran Via i l’ampliació de voreres de Via Laietana, Consell de Cent, Girona i Rocafort.

NO T'HO PERDIS: Casa Vicens reobre amb entrades a meitat de preu

Les millors idees d'oci i cultura per fer a casa a la nova Time Out Pocket interactiva

Últimes notícies

    Publicitat