Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Els supermercats 24 hores hauran de tancar a les 22 h
FOTO: ShutterstockEls supermercats 24 hores hauran de tancar a les 22 h

Catalunya aprova el tancament dels comerços de 24 hores a les 10 de la nit

Aquesta mesura aprovada pel PROCICAT pretén evitar decisions més restrictives

Escrit per
Julen Chavarrías
Publicitat

El conseller d'Interior de la Generalitat, Miquel Sàmper, ha anunciat que el PROCICAT aprovarà aquest dilluns noves mesures per frenar la propagació del virus a Catalunya. En aquest sentit, Sàmper ha avançat que el govern català ha decidit tancar els comerços de 24 hores a partir de les 10 de la nit. Aquesta nova disposició afecta a botigues de conveniència, les annexes a les gasolineres i a les situades en municipis turístics. En la mateixa entrevista a Ràdio 4, el conseller d'Interior ha garantit que aquesta mesura ha estat pactada amb Comerç i amb el Departament d'Empresa.

Amb aquesta proposta es pretén evitar l'ús de mesures més restrictives com el toc de queda. "Tenim clar que en aquesta segona onada hem de fer teràpia de la via pedagògica. Hem d'evitar arribar a solucions tan negatives com seria un confinament perimetral", ha assegurat Sàmper. Tanmateix, el conseller d'Interior ha admès que segueixen amb atenció l'evolució d'aquestes mesures restrictives implantades a França i Bèlgica, tot i que per ara el govern "no contempla aquesta possibilitat".

Aquesta nova mesura del PROCICAT també persegueix aturar els 'botellons' dels joves als parcs. Mitjançant el tancament d'aquests comerços de 24 hores a les 10 de la nit, el govern creu que evitarà el consum d'alcohol dels joves en la via pública i l'aglomeració de persones que aquests actes comporten. Sàmper ha manifestat que "si tenim els comerços tancats a les nits, que és quan la gent jove compra l'alcohol per a les seves festes, també anem reduint les opcions que es facin aquestes festes".

En peu la possibilitat d'un estat d'alarma

D'altra banda, el conseller d'Interior també ha assumit la possibilitat d'aplicar l'estat d'alarma a Catalunya. En el cas que la regió arribi a les temudes cotes de 500 casos per 100.000 habitants, el govern no descarta aplicar mesures més restrictives, sempre que es rebi el vistiplau dels tribunals de justícia, per a limitar drets fonamentals dels ciutadans com la lliure circulació.

Per evitar arribar a aquests extrems, Sàmper ha apel·lat a la responsabilitat individual de la gent recalcant que "es pot enganyar al conseller d'Interior, però no al virus". Segons el conseller, "la gent està fent trampes perquè marxen als restaurants i bars de les províncies d'Osca, Terol o Castelló", i, segons consideren des del govern, s'arrisquen a provocar una major propagació del virus.

NO T'HO PERDIS: La Generalitat anuncia el tancament de bars i restaurants durant 15 dies i noves restriccions

Últimes notícies

    Publicitat