Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

La Generalitat anuncia el tancament de bars i restaurants durant 15 dies i noves restriccions

Cines, teatres i gimnasos amb l'aforament reduït al 50% i comerços al 30% són altres de les mesures que el Procicat ha aprovat avui i que s'aplicaran a partir de demà al vespre

Escrit per
Time Out Barcelona Editors
Publicitat

Des de dimarts al vespre que la notícia s'escampava com la pólvora: el Govern tenia previst tancar tots els bars i restaurants durant 15 dies per intentar controlar l'augment dels contagis que ens aboquen perillosament a un rebrot de la Covid-19. Avui a les 14.17 h en una compareixença del vicepresident Pere Aragonés, la portaveu Meritxell Budó, el conseller d'Interior Miquel Sàmper i la consellera de Salut Alba Vergés, s'ha confirmat que el Procicat ha aprovat reduir dràsticament l'activitat de la restauració durant dues setmanes, que es veurà reduïda únicament al menjar per emportar i el servei de menjar a domicili.

Altres mesures "dràstiques però necessàries" segons la consellera Meritxell Budó són la limitació de l'aforament dels cinemes, teatres i sales de concerts al 50 %, sempre asseguts i amb seients assignats i amb un horari màxim de les 23 h. Igualment els gimnasos tindran una limitació de la meitat del seu aforament. Els comerços només podran acollir el 30% de la seva capacitat i en el cas dels centres comercials i botigues amb més 400 metres quadrats hauran de tenir un control en temps real d'aforament.

Durant aquests quinze dies no es podrà celebrar cap fira, congrés o convenció i els bingos, casinos i sales de joc romandran tancats. Les noves mesures també contemplen el tancament dels parcs i jardins a les 20 h i la restricció de les competicions esportives no professionals: no hi haurà competició, però sí entrenaments. Pel que fa als estudiants universitaris, faran totes les classes per via telemàtica.

També s'ha fet una crida a la corresponsabilitat i la solidaritat de la ciutadania i a limitar al màxim els moviments fora del domicili, reduir la mobilitat i les trobades socials , així com afavorir el teletreball amb l'objectiu d'evitar restriccions encara més contundents.

Aquestes mesures es faran efectives des de la nit d'aquest dijous dia 15 a divendres 16 i duraran per tant fins al 31 d'octubre.

NO T'HO PERDIS: Mapa de contagis a Barcelona barri a barri

Últimes notícies

    Publicitat