Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Construcció
Foto: Shutterstock

Catalunya és la comunitat amb la tercera taxa més alta d'absentisme laboral de l'Estat

La sinistralitat a Catalunya, però, està per sota de la mitjana de l'Estat, amb 209 accidentats cada 100.000 treballadors

Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Laia Jordà Sánchez
Publicitat

La taxa d'absentisme laboral a Catalunya ha passat de ser la vuitena més alta de l'Estat a la tercera més alta amb un 7,89%, després d'augmentar gairebé un punt durant l'últim trimestre. L'absentisme per Incapacitat Temporal (I.T), el més important, representa un 6,24% del total, una dada que ha crescut nou dècimes durant el darrer trimestre i vuit respecte el 2022.

Si desglossem el percentatge per sectors, el de la indústria és el que té la taxa més alta de Catalunya, amb un 8,8%, i la quarta més alta de tot l'Estat. A la indústria li segueix el sector de la construcció, amb un 8,67%, i el sector de serveis, amb un 7,82%, que representa la cinquena taxa d'absentisme més alta per al sector entre totes les comunitats autònomes.

Com s'han aconseguit les dades?

Les dades s'han publicat a l'informe elaborat pel grup Adecco ha analitzat l'absentisme a tot l'Estat, però, com no és una estadística publicada de manera oficial a cap organisme públic, les xifres s'han aconseguit mitjançant estimacions de dades oficials. Tot l'informe s'ha basat en l'Enquesta Trimestral de Cost Laboral publicada a l'Institut Nacional d'Estadística (INE). Per obtenir les taxes d'absentisme, s'han dividit les hores no treballades per motius ocasionals entre les hores pactades efectives.

La sinistralitat laboral

Dins l'informe, també s'ha analitzat la incidència d'accidents laborals a Espanya a partir de dades oficials de l'Estadística d'Accidents de Treball del Ministeri de Treball i Economia Social, i de l'Afiliació de Treballadors al Sistema de la Seguretat Social del Ministeri de Treball i Seguretat Social.

Segons l'anàlisi, la incidència a l'Estat és de 226 accidentats per cada 100.000 treballadors durant la jornada laboral al llarg del tercer trimestre. En el cas de Catalunya, la incidència durant la jornada de treball és de 209 accidentats cada 100.000 treballadors, una xifra molt per sota de la de les Balears, amb 433 accidentats, la de Navarra amb 301 i Castella-la Manxa, amb 285 accidentats.

NO T'HO PERDIS: Les millors festes de Cap d'Any de Barcelona

Llegeix el número de desembre de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat