Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Càmping
Foto: Ariadna Escoda i Jordi Marsal / ACN

Catalunya és la destinació estatal preferida pels turistes per anar de càmping

L'INE va registrar més de 4 milions de viatgers i 19,2 milions de pernoctacions als càmpings catalans durant l'any passat

Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Time Out Barcelona ACN
Publicitat

Estar en contacte amb la natura i la llibertat d'horaris són alguns dels atractius que fan del càmping una de les opcions més populars per descobrir racons arreu del món. Sigui amb tenda, amb caravana o 'bungalow', allunyar-se del ritme frenètic de la ciutat en un càmping és una pràctica que no ha parat de créixer en els darrers anys. N'hi ha de tota mena; de luxe, familiars, d'hivern... I a Catalunya en tenim uns quants, entre els quals el troba el millor càmping d'Espanya de 2023el càmping Playa Montroig Camping Resort de Tarragona.

L'àmplia oferta d'espais i l'encant de Catalunya l'han convertit en la destinació preferida espanyola dels turistes de càmping durant el 2023. Segons l'Institut Nacional d'Estadística (INE), l'any passat es van registrar 4.027.019 viatgers als càmpings catalans, un 5% més que el 2022, quan hi va haver 3,8 milions. Catalunya també lidera el rànquing de pernoctacions a càmpings: s'ha arribat fins a les 19,2 milions, un 4,3% més que el 2022. 

Càmping caravana
Foto: Laia Jordà

Amb l'augment del turisme de càmping, ha baixat el d'apartaments turístics. Durant el 2023, els resultats van ser un 4% més baixos que el 2022, amb 1.019.520 viatgers i un total de 5,4 milions de pernoctacions registrades. Les xifres són més bones pel turisme rural a Catalunya, que han pujat un 2,5% anual i han arribat als 504.445 viatgers. A més, durant aquest últim any es van fer 1.344.595 pernoctacions en allotjaments de turisme rural català, un 4,5% més que durant el 2022.

L'oferta de càmpings a Catalunya

La cultura campista a Espanya va néixer cap als anys 50, quan les famílies acampaven a les platges i muntanyes de l'Estat per fugir de la calor i gaudir a l'aire lliure. Amb el pas dels anys, van néixer espais reservats per a campistes amb serveis bàsics com l'aigua potable, l'electricitat i els lavabos. Actualment, el concepte de càmping ha evolucionat fins a arribar a tenir autèntiques ciutats amagades entre la vegetació, com és el cas del càmping Sènia Cala Gogo, a Sant Antoni de Calonge, i el càmping Mas Sant Josep, a Platja d'Aro. 

Càmping Cala Gogo
Foto: Instagram / @calagogo_internacional

Tot i que hi ha llocs per acampar arreu d'Espanya, no és d'estranyar que Catalunya sigui la comunitat autònoma líder del sector gràcies a la seva àmplia oferta i els paisatges com el de la Costa Brava, els Pirineus i la Costa Daurada. Si sou més de muntanya, càmpings com el Berga Resort, a Berga, i el Stel, a Puigcerdà, gaudeixen d'espais com el rocòdrom i balneari per a gaudir tant a l'estiu com a l'hivern. Els càmpings de platja acostumen a obrir quan s'apropa la calor, i alguns com el càmping Castell Montgrí, a l'Estartit, i Las Palmeras, a Tarragona, us permetran descobrir les costes catalanes sense haver d'agafar el cotxe. 

NO T'HO PERDIS: 51 llocs de Catalunya que has de conèixer

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona

Últimes notícies

    Publicitat