Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Catalunya es queda al tram 1 aquest dilluns: què implica?

L'empitjorament de les dades fa recular les previsions de passar al tram 2 de la desescalada el 7 de desembre

Escrit per
Marc Andreu
Publicitat

El repunt de contagis i de la taxa de transmissió, ja torna a acostar-se al perillós 1, indicava el que avui la Generalitat ha confirmat, Catalunya es queda 15 dies més en el tram 1. Tal com ha comunicat la consellera de Saut, Alba Vergés, "per seguretat ens quedem al tram 1" i, si segons l'establert, no es viurà un canvi de tram fins al dilluns 21 de desembre

Tots els responsables sanitaris han fet una crida a la responsabilitat i han alertat del "canvi brusc" dels indicadors, el més alarmant la velocitat de contagi que ja es troba al 0,92 punts, per sobre del que recomana el Procicat per poder canviar de tram. Vergés també ha advertit que la pressió assistencial segueix sent massa alta i el director de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ha demanat esperar uns dies per "veure si aquesta tendència es manté i supera la barrera de l’1".

Aquest canvi no afectarà, en qualsevol cas, a la celebració de les festes de Nadal, que compten amb un paquet de mesures extraordinàries elaborades per la Generalitat.

Què implica seguir en el tram 1

Mobilitat per Nadal: no avançar tal com estava previst en un canvi de tram el pròxim 7 de desembre afecta, especialment, en la possibilitat de visitar familiars d'altres punts de Catalunya. Salut ja ha assegurat que seguir al tram 1 no afectarà aquest punt del pla de desescalada i permetrà la lliure mobilitat durant les festes de Nadal, ni que coincideixi en cap de setmana i seguim en fase 2. També l’entrada de gent que provingui d’una altra comunitat autònoma. Per Nadal també es permetran trobades de fins a 10 persones.

Activitats culturals: aforament màxim del 50% de la seva capacitat, amb la condició que aquesta proporció no superi les 500 persones. A partir del tram 2 ja serà del 70%.

Bars i restaurants: aforament màxim del 30% a l'interior i les terrasses obertes, sempre respectant la distància de 2 metres entre comensals i amb no més de quatre persones per taula. L'horari de tancament estarà limitat pel toc de queda, per tant, podran obrir fins a les 21.30 h.

Comerços: tots els establiments de menys de 800 m² seguiran amb el 30% del seu aforament. Centres comercials tancats.

Museus i galeries: 50% de la seva capacitat

Gimnasos: oberts amb el 30% de l'aforament, cita prèvia i control d'accés.

Activitats esportives: si es practiquen a l'aire lliure, es podran celebrar amb un 50% de la seva capacitat

Mobilitat: segueix el confinament municipal de les 6 h del divendres a les 6 h del dilluns.

Trobades socials: màxim sis persones del mateix grup estable.

NO T'HO PERDIS: Què es podrà fer i què no per les festes de Nadal

Últimes notícies

    Publicitat