Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Catalunya manté les restriccions una setmana més

L'única modificació que aprova el Procicat és l'obertura de les extraescolars a Infantil i Primària

Escrit per
Marc Andreu
Publicitat

S'esperava l'anunci del Prociat per dijous, però les autoritats sanitàries van preferir ajornar la decidió unes hores més per tal de fer una avaluació més exacta del ritme de contagis. Finalment, la Generalitat ha decidit mantenir totes les restriccions com a mínim fins al pròxim diumenge 28 de febrer. Els mateixos portaveus del Procicat han definit la decisió com "una certa flexibilització, molt limitada", i és que de fet l'únic sector que percebrá un canvi, respecte a les restriccions actuals és el de les extraescolars, que tornen a la normalitat prepandèmica. Així doncs, a partir de dilluns que ve totes les activitats extraescolars d'Infantil i Primària i els Caus, Esplais i agrupaments escoltes podran reprendre la seva programació. La decisió també afecta a tot l'Esport federat, que podrà tornar a fer entrenaments habituals i no limitats.

Durant aquesta setmana s'havia posat sobre la taula la possibilitat d'obrir botigues de més de 400 m2 i centres comercials però, finalment, el Procicat opta pel seu tancament una setmana més, com a mínim. Tampoc els bars i els restaurants es veuen afectats per cap ampliació d'horaris i la mobilitat segueix limitada al confinament comarcal.

El ritme de contagis sembla haver entrat en una fase de control i certa estabilitat, on la Rt es manté per sota de l'1 a tot Catalunya i el ritme de positius detectats ha baixat més d'un 20% respecte la setmana passada. De totes maneres, l'assistència hospitalària segueix al límit amb 613 persones a l'UCI i més de 2.000 persones ingressades.

NO T'HO PERDIS: Quan puc sortir del meu municipi sense risc de sanció?

Llegeix el número de febrer de Time Out Barcelona, amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat