Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Restriccions de la tercera onada a Catalunya
FOTO: Edu BayerRestriccions de la tercera onada a Catalunya

Què es pot fer i què no a partir del 8 de febrer a Catalunya

Les restriccions busquen frenar l'augment de contagis en un moment de forta pressió hospitalaria

Per Helena Morera
Publicitat

La Generalitat ha apostat per aplicar restriccions que revisa cada 15 o 7 dies per frenar l'augment de contagis de la tercera onadaAquest pla va entrar en vigor el passat dijous 7 de gener i amb les dades a la mà, la Generalitat, les modera o les endureix a mesura que passen  les setmanes. Les últimes novetats han afectat a sectors com els centres comercials i botigues de més de 400 m2, que podran reobrir a partir de l'1 de març però només de dilluns a divendres. 

A excepció d'aquestes "moderades" flexibilitzacions de l'aforament en el comerç i les piscines (del 30% al 50%), el toc de queda es manté igual, de 10 de la nit a 6 del matí, el confinament és comarcal i les reunions només poden ser de sis persones de dues bombolles de convivència com a màxim. Es recomana que es facin en espais oberts o ventilats. És important mantenir el mateix cercle social, coneguts com a "grups bombolles", i reduir-lo al màxim per contenir la propagació del virus. 

Mesures del Pla de xoc a partir de l'1 de març

- Mobilitat: El confinament seguirà comarcal i s'aplicarà durant tota la setmana. Només està permès sortir de la teva comarca per desplaçaments essencials, com els laborals, portant sempre un certificat autoresponsable de desplaçament disponible al web del departament d'interior de la Generalitat. 

- Petit comerç: Només podran obrir entre setmana i amb un aforament del 30%. El canvi més important d'aquestes noves mesures és el tancament de tots els comerços no essencials durant el cap de setmana, a excepció de les llibreries que sí que podran seguir obrint. Les perruqueries i els centres d'estètica podran romandre oberts, però regulats amb cita prèvia. 

- Restauració: Els restaurants i bars només poden obrir en dues franges horàries concretes, de les 7.30 a les 10.30 h i de la 13 a les 16.30 h. Aquesta mesura va entrar en vigor a finals de desembre de cara a les festes de Nadal i va provocar gran controvèrsia en el sector de la restauració per les conseqüències nefastes que això comporta. L'aforament a les terrasses serà del 100% i a l'interior, un 30% amb un màxim de quatre persones per taula. 

Una terrassa de Barcelona
FOTO: Edu BayerUna terrassa de Barcelona

- Centres comercials: Reobren amb una capacitat del 30% i només de dilluns a divendres. Igual que les botigues de més de 400 m2.

- Espais culturals: La cultura no tanca i els cinemes, els teatres, els museus, les sales de concert podran obrir amb la meitat del seu aforament, 500 persones com a màxim. Les llibreries se sumen en aquest grup i passen a ser considerades equipaments culturals, fet que els permetrà obrir en cap de setmana.

- Gimnasos: Oberts amb un 30% del seu aforament i amb un màxim de sis persones per activitat. Les piscines cobertes, amplien la seva capacitat al 50% a partir de l'1 de març. 

- Activitats esportives: Les instal·lacions a l'aire lliure podran acollir un 50% d'aforament. També es podrà fer esport, sempre que sigui a l'exterior, entre municipis limítrofs. Les competicions no professionals se suspenen. El principal canvi es troba en aquelles competicions que donen accés a competicions estatals, a partir del 8 de febrer ja es podran celebrar. Les piscines podran passar del 20 al 50% del seu aforament. 

- Extraescolars: ja es poden reactivar totes aquelles activitats extraescolars de música i dansa que depenguin de la Generalitat. La novetat la trobem en aquest àmbit, ja que a partir del 22 de febrer es podran reprendre algunes activitats de caire social com les extraescolars i d'esport escolar per a alumnes d'infantil i primària. També s'equipara l'esport federat i els consells esportius, que podran entrenar amb més de sis persones i participar en les competicions permeses.

Deporte en pareja
Foto: Istockphoto

 

NO T'HO PERDIS: Quan puc sortir de la meva comarca sense risc de sanció

Llegeix el número de març de Time Out Barcelona, ​​amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat