Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Cinema fet per dones gratis a cinc places de Barcelona

El cicle forma part de la 29a Mostra Internacional de Films de Dones de Barcelona i s'allargarà entre el 29 de juny i el 29 de juliol

Escrit per
Miquel Blanes
Publicitat

El Cinema fora de lloc és un cicle gratis i a la fresca de films de dones que celebrarà cinc projeccions a cinc places diferents de la ciutat entre el 29 de juny i el 29 de juliol. De totes les sessions, dues es dedicaran a curts i la resta a pel·lícules.

La varietat temàtica i de procedència és ampla, però totes les obres comparteixen que són recents i, sobretot, que estan dirigides per dones. Característiques que, per altra banda, són lògiques tenint en compte que el cicle l'organitza la Mostra Internacional de Films de Dones de Barcelona, que celebra la seva 29a edició. 

El cicle s'inaugura el 29 de juny a la plaça Mestres Casals i Martorell, coincidint amb la Festa Major de Sant Pere, amb la projecció de tres curtmetratges. En primer lloc, 'Una revuelta sin imágenes' (2020), que recupera la història d'un motí liderat per dones anònimes a Còrdova l'any 1652. A continuació, es projectarà 'Memorias, norias y fábricas de lejía' (2010), un assaig sobre migració a partir dels testimonis orals de treballadors del camp andalús que van poblar els centres industrials catalans. Finalment, la jornada la tancarà 'CC13' (2013), que indaga en les restes de l'esclavisme català en el context de la Via Catalana. 

El 8 de juliol, a la plaça de Sant Pere, es projecta 'El perro que no calla' (2020), de la directora argentina Anna Katz, un film que va ser seleccionat pel festival de Sundance. Parla del Sebastián, un noi normal, que esquiva com pot els problemes de la seva vida precària en companyia del seu gos, fins que el seu món es veu sacsejat per una catàstrofe sobtada.

El 13 de juliol serà el torn de 'Terror Nullius' (2018), probablement el film més atípic de tots. La directora Soda Jerk va construir la pel·lícula a partir de mostres piratejades del cinema australià per crear una obra a mig camí entre l'eco-terror, la sàtira política i la road movie, que desconstrueix els relats nacionals australians. Es podrà veure a la plaça Virreina.

La segona sessió de curts es projectarà al pati de la seu del districte de Nou Barris el 21 de juliol i les obres formen part d'un programa itinerant de curtmetratges de realitzadores de tot l'estat. Els títols són 'Panteres' (2020), '#PrecarityStory' (2020), '¿Dónde estabas tu? (2020), 'Nunca te dejé sola' (2019) i 'Quebrantos' (2019).

El cicle el tancarà el 29 de juliol la pel·lícula mexicana 'Dibujos contra balas' (2019), un retrat dels refugis infantils a Ciudad Juárez, una de les ciutats més afectades per la violència del crim organitzat. Serà a la plaça de Salvador Seguí.

NO T'HO PERDIS: Les obres recomanades del Grec 2021

Llegeix el número de juny de Time Out Barcelona, amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat.

Més de Estiu

    Últimes notícies

      Publicitat