Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Les obres recomanades del Grec 2021
Teatre Grec
Foto: Vicente Zambrano González / barcelona.cat

Les obres recomanades del Grec 2021

Els espectacles de teatre i dansa que no has de deixar escapar de la gran cita amb les arts escèniques del juliol a Barcelona

Per Andreu Gomila
Advertising

Àfrica, contemporaneïtat i diversitat, això és el Grec 2021. Del 27 de juny al 31 de juliol, el festival ofereix un centenar d'espectacles a 40 espais de Barcelona. La 45a edició del festival d'estiu de Barcelona comença el diumenge 27 al Grec amb 'Carrer Robadors', l'espectacle basat en la novel·la de Mathias Enard sobre un noi migrant que dirigeix Julio Manrique. Amb aquest tret de sortida, el Grec troba la inspiració en el continent africà, que centra la mirada de bona part dels espectacles d'enguany. Serà un Grec més llarg i més descentralitzat, amb accent africà i femení: aquestes són les obres que no us podeu perdre!

NO T'HO PERDIS: Les obres de teatre del mes

 

 

 

Urban Nature (Grec 2021)
Urban Nature (Grec 2021)
© Dominic Huber

8. Urban nature

Els Rimini Protokoll han pres el CCCB perquè fem una immersió en la nostra ciutat a través d'una exposició/peça que ens permetrà conèixer molta gent incògnita que viu amb nosaltres i visitar molts llocs als quals no hi hem entrat mai. La companyia alemanya fabrica, sens dubte, les propostes més trencadores del moment.

CCCB. Del 2 de juliol al 19 de setembre. 7 €

Ultraficción nr 2 / Los buenos modales (Grec 2021)
Ultraficción nr 2 / Los buenos modales (Grec 2021)
Ultraficción nr 2 / Los buenos modales

7. Ultraficción nr 2 / Los buenos modales

Cada obra d'El Conde de Torrefiel és una gran notícia, sobretot quan ens permeten veure els seus processos de creació. 'Ultraficción nr 2' és un assaig del que serà el nou espectacle que estrenaran el 2022 i, alhora, un assaig escènic sobre com l'art ha perdut terreny davant la realitat.

MACBA. 26 i 27 de juliol. 5 €

Advertising
Transverse Orientation (Grec 2021)
Transverse Orientation (Grec 2021)
© Julian Mommert

6. Transverse orientation

Fa quatre anys, l'artista grec Dimitris Papaioannou ens va deixar bocabadats amb els clarobscurs de 'The great tamer', i ara celebrem el seu retorn amb vuit intèrprets per donar vida a una peça que parla del pas de les civilitzacions, amb totes les idees i creences que les han acompanyat. Passa del blanc i negre al color.

Mercat de les Flors. De l'11 al 14 de juliol. 30 €

Tempest Project 12 (Grec 2021)
Tempest Project 12 (Grec 2021)
© Philippe Vialatte

5. Tempest project

Fa gairebé una dècada que no ve a la ciutat cap muntatge del Bouffes du Nord de Peter Brook, el gran pare del teatre contemporani europeu. Als 96 anys, firma, amb Marie-Hélène Estienne, la que és potser la seva última obra, justament una peça a partir de 'La tempesta', l'últim text de Shakespeare.

Teatre Lliure: Montjuïc. Del 2 al 4 de juliol. 30 €

Advertising
Samsó (Grec 2021)
Samsó (Grec 2021)
© Nardus Engelbrecht

4. Samsó

El sud-africà Brett Bailey aterra per primer cop a Barcelona amb un muntatge polièdric, musical, que va del pop electrònic a l'òpera, per explicar-nos el mite bíblic de Samsó i recordar-nos, alhora, tots els conflictes entre comunitats que hi ha al món, bé entre israelians i palestins, bé a la frontera mexicana.

Teatre Lliure: Montjuïc. 18 i 19 de juliol. 30 €

Liebestod (Grec 2021)
Liebestod (Grec 2021)
© Angelica Liddell

3. Liebestod. El olor a sangre no se me quita de los ojos, Juan Belmonte

La barreja entre Angélica Liddell, el 'Tristany i Isolda' de Wagner i la vida del torero Juan Belmonte promet ser explosiva. L'objectiu de Liddell és investigar els orígens de la tragèdia i la seva relació amb la tauromàquia amb un treball que forma part de les 'Històries del Teatre' engegades per Milo Rau a Gant.

Teatre Lliure: Montjuïc. Del 23 al 25 de juliol. 25 €

Advertising
Finir en beauté (Grec 2021)
Finir en beauté (Grec 2021)
© DONADIO_ActOral

2. Finir en beauté

L'autor francomarroquí Mohamed El Khatib surt ell sol a escena per explicar la mort de la seva mare amb un text que li va valer el Gran Premi de Literatura Dramàtica el 2016 i que va suposar la seva entrada per la porta gran dins l'escena francesa. Una petita gran obra que ens farà recordar els solos de Wajdi Mouawad.

Teatre Lliure: Montjuïc. 6 i 7 de juliol. 22 €

Germaine Acogny (Grec 2021)
Germaine Acogny (Grec 2021)
©Thomas Dorn

1. À un endroit du début

Veure ballar Germaine Acogny, als 77 anys, és tota una experiència. I més si li poses al voltant un muntatge com el de Mikaël Serre. Acogny és la “mare” de la dansa africana, la dona que va oferir al continent un llenguatge que manté un diàleg amb el cosmos, amb el moviment perpetu com a element troncal.

Mercat de les Flors. 28 i 29 de juliol. 25 €

Recomanat

  Més de Estiu

   També t'agradarà

    Best selling Time Out Offers
     Advertising